Vintage Heuvelland

Wijnkelder van miljardair Bill Koch haalt record van 25 miljoen op veiling

Jan Van Heesvelde (29) kroont zich in Wenen tot ‘Master Sommelier’

Il Salotto

Wines Out Of The Boxxx

Historische prijsdalingen kenmerken de Bordeaux 2024 Primeur-campagne

Bar-O-lo

Gault&Millau stelt 3de editie van zijn Belgische wijngids voor

Portugezen zijn met voorsprong de grootste wijndrinkers ter wereld

Bezoek en tasting

Business France

OENOGEA

BelBul is het nieuwe keurmerk voor Belgische schuimwijnen

Kaapsewijn

Château de Bousval

Cavamaker Freixenet schrapt kwart personeel na aanhoudende droogte

Cavino

Südtirol Wein / Vini Alto Adige

WineClub Hasselt

De Barriquadeurs

Agrimedia

Masterwines

Welke impact hebben Trump-tarieven op Amerikaanse wijnconsumenten?

Trump-tarieven kunnen prijzen doen stijgen, zegt EU-wijnorganisatie

Annabel De Vos (Ter Duinen) kroont zich tot Junior Champagne Sommelier

Sommelier Tom Ieven lanceert alcovrij drankje op basis van rood appelsap

VINOBLESSE

AsterX Dranken Borsbeek

In 2024 kende Belgische wijnbouw laagste opbrengt sinds 2017

Arne Braeckman van Gentse Wijnbar Ona is ‘Sommelier of the Year 2025’

Frankrijk produceert en drinkt voor het eerst meer witte dan rode wijn

Legendarische champagnemaker André Drappier overleden

Oostenrijks Wijnhuis

Likeur- en Wijnhandel De Moor

Luyck urban winery

Wijnmakerij Dappersveld-Woestijn wordt herdoopt tot Bruut Winery

Vlaamse wijnmaakster Kathleen Van den Berghe is Master of Wine

Wijndomein Valke Vleug

Vanessa Vaxelaire van het Château de Bioul is Winelady of the Year 2025

Medeoprichter en wijnmaker Pieter Raeymaekers gaat Vinetiq leiden

Libons

Vine Street

Wijnhandel Vinterra in Herentals stopt na komende eindejaarsdagen

OIV ziet wijnproductie in 2024 zakken naar laagste niveau sinds 1961

Franse kunstenaar Gérard Garouste illustreert Mouton-Rothschild 2022

Previno

Wijnschrijver Stefaan Soenen verkozen tot Belgische Wijnambassadeur 2024

Ciao Vino

Margaux Balemans kroont zich tot Beste Sommelier van België

Duitse wijnboeren verwachten kleinste druivenoogst sinds 2017

Lize Willems van ‘Ma Marraine’ in Tongeren nieuwe Lady Chef of the year

Fraudersbende opgerold die nepwijn voor 15.000 euro per fles verkocht

Wijnhandel Rabotvins vertrekt uit Gent en breidt zaak drastisch uit

LVMH neemt belang van 30 % in Franse start-up voor alcoholvrije bubbels

Gentse Wijnhandel Van den Bussche neemt conculega Alhambra over

Viniola

Davinum

TheWineShop.be

Brussels Airlines wint prestigieuze prijzen voor het wijnaanbod aan boord

Na rampzalige vorst oogst Wijndomein Schorpion dit jaar geen enkele druif

Cognac uit 1696 is de alleroudste, bevestigt Guinness World Records

Wetenschap kan wijndruiven zich laten aanpassen aan klimaatverandering

WineXplained

Robert Joseph bepleit multi-vintage blends en terugkeer naar traditie

Wijndomein Oud Conynsbergh

Lekker Oost-Vlaams

In 2024 verwacht Frankrijk 10 tot 16 procent minder oogstvolume

De Proeverij

Bubbels aan Zee Middelkerke

Blenheim Palace, geboorteplek van Churchill, broedt op eigen wijngaard

Pernod Ricard focust volkomen op spirits na verkoop van wijnportfolio

Dr. Ernst Loosen brengt drie nieuwe Rieslings uit op La Place de Bordeaux

Eerste editie Wijnfestival van de Lage Landen op 1 september in Beesd

Entre-Deux-Monts trakteert zich op nieuwe productiehal voor 20ste verjaardag

Gault&Millau komt met tweede editie van zijn Belgische Wijngids

Internationale ranking Star Wine List: Belgische restaurants scoren hoog

Engelse Chapel Down overweegt verkoop om groei te financieren

Rusland plant vergeldingstarief van 200% op Europese wijnimport

Druivenoogst bedreigd na zware hagelbui in Catalaanse Penedèsregio

The Wine Shop

Belgische wijnen veroveren de kaart van buitenlandse sterrenrestaurants

Koning Charles III benoemt Laurent-Perrier als Britse hofleverancier

Chinese fraudeur achter de tralies voor het bottelen van nep-Lafite en Petrus

Peter Doomen en Tom Ieven verkennen champagne en kaas in nieuw boek

WijnGraag

Ondernemers H.Essers investeren in nieuw wijndomein in Gors-Opleeuw

Cavahuis Freixenet zet personeel thuis wegens uitzonderlijk extreme droogte

Vlaams technologisch bedrijf Frolight beschermt wijngaarden tegen vorst

Hamatus

Commanderij Vini Amici

Cruisen over de zeven zeeën én tussen de allerbeste topwijnen

Het Wevershuis

Collioure en Banyuls overwegen om deel van wijngaarden te verplaatsen

Vino Vivace

Familie De Brouwer verkoopt iconisch restaurant en hotel Les Eleveurs

Nature-studie: klimaatverandering maakt 70% van wijnregio’s ongeschikt

Belgische wijnproductie stijgt in 2023 met bijna 13% tot recordhoogte

Wijnbeleving met Anja

Restaurant - Wijnhandel De Windmolen

The Grapevine

Cruisen over de zeven zeeën én tussen de allerbeste topwijnen

15 April 2024

De nieuwe wijn- en champagnemenu’s aan boord van de cruiseschepen MS Europa en MS Europa 2 zijn ronduit verbluffend en moeten de grootste epicuristen tevreden stellen. De keuze aan champagnes van de luxe cruisemaatschappij Hapag-Lloyd Cruises is meteen de grootste op de zeven zeeën.

Read more

La Beatrice Gaudio, eleganza in Piëmonte

10 March 2022

In een uithoek van Piëmonte ligt het kleine wijndomein van Gaudio. Een sprankelende dame van dertig zwaait er de scepter en gooit hoge ogen met lokale druivenrassen. De grignolino bijvoorbeeld? Dit ondergewaardeerd pareltje al vaak gedronken?

Read more

Krug, très haute couture in de champagnekelder

25 April 2021

160 tot 2.860 euro. Per fles. Dat zijn de prijskaartjes van de champagnes van het vermaarde huis Krug. Logisch, vindt de gloednieuwe ‘chef de cave’ Julie Cavil. ‘Het is regelrecht monnikenwerk om ons ultieme doel te realiseren: al het beste wat de champagne ons kan bieden samenbrengen in één fles.’ Met dank aan… ruwweg 6.000 proefnotities per jaar.

Read more

Filipa Pato, de lachende kruisvaarster van de Portugese bagadruif

15 February 2021

De namen van de beste wijnregio’s in de wereld beginnen met een ‘B’, grapte een bevlogen wijnjournalist ooit. Barolo, Bordeaux, Bourgogne, Barossa Valley. ‘En dus reken ik er ook onze Portugese regio Bairrada bij’, proest wijnmaakster Filipa Pato het uit. Haar ‘Nossa’, gemaakt met de lokale bagadruif scoorde bij wijngoeroe Robert Parker een 96+. Het was de hoogste score voor een Portugese wijn ooit.

Read more

Podere Le Ripi, knappe wijnen en een koffietje in Montalcino

08 April 2018

De traditionele wijnmakers in Toscane vielen zowat van hun stoel toen ze van de plannen van Francesco Illy vernamen. Maar voor de gereputeerde koffiemeester was het meer dan zomaar een crazy idee: bonsaiwijngaarden op zijn wijndomein in Montalcino. Achteraf blijkt het allemaal nog zó gek niet…

Read more

Wijnmaker Château Pétrus zoekt finesse bij Quinta da Boavista aan de Douro

16 September 2017

Wat bezielt de wijnmaker van Château Pétrus om na veertig jaar aan de absolute wereldtop een nieuwe uitdaging aan te gaan bij het icoondomein Boavista langs de Douro? Een verhaal van een verwoede, passionele zoektocht naar absolute finesse.

Read more

Het fenomenale geheugen van de champagnetovenaar

07 March 2016

Kiezen uit honderden smaakprofielen, wijnen blenden van tientallen wijngaarden, topchampagnes samenstellen… Het zit allemaal in het geheugen van de keldermeester. Maar wat als die man met pensioen gaat? Wie bewaart het grote geheim van een champagne? We doken ondergronds bij het champagnehuis Taittinger.

Read more

De Kleine Schorre, ... of Château Zeeland

10 November 2015

Lange rijen perfect gesnoeide druivenranken, vol rijpe trossen auxerrois, pinot gris en blanc en rivanerdruiven. En dan in de verte een oude witte oerhollandse windmolen met draaiende wieken. Welkom in Château Zeeland.

Read more

Tony Smith, van oorlogsjournalist tot Portugese wijnboer

17 May 2015

Hij was ooit financieel reporter, rende rond als oorlogsjournalist - onder andere tijdens de Joegoeslavische burgeroorlog, en werd haast toevallig wijnboer in Portugal. ‘It started as a joke, but it became very serious’. In korte tijd veroverde de Brit Tony Smith de top met zijn quinta’s.

Read more

Het wijnevangelie volgens Carlos Lucas

18 December 2014

Wijnen maken die tot de wereldtop behoren, maar toch met beide voeten op de grond te blijven. De Portugese sterwijnmaker Carlos Lucas lukt het aardig. Hij maakt er zelfs zijn credo van: “Good wine, good people, no fuzz. That’s it’s all about”.

Read more