Vintage Heuvelland
Wijnkelder van miljardair Bill Koch haalt record van 25 miljoen op veiling
Jan Van Heesvelde (29) kroont zich in Wenen tot ‘Master Sommelier’
Il Salotto
Wines Out Of The Boxxx
Historische prijsdalingen kenmerken de Bordeaux 2024 Primeur-campagne
Bar-O-lo
Gault&Millau stelt 3de editie van zijn Belgische wijngids voor
Portugezen zijn met voorsprong de grootste wijndrinkers ter wereld
Bezoek en tasting
Business France
OENOGEA
BelBul is het nieuwe keurmerk voor Belgische schuimwijnen
Kaapsewijn
Château de Bousval
Cavamaker Freixenet schrapt kwart personeel na aanhoudende droogte
Cavino
Südtirol Wein / Vini Alto Adige
WineClub Hasselt
De Barriquadeurs
Agrimedia
Masterwines
Welke impact hebben Trump-tarieven op Amerikaanse wijnconsumenten?
Trump-tarieven kunnen prijzen doen stijgen, zegt EU-wijnorganisatie
Annabel De Vos (Ter Duinen) kroont zich tot Junior Champagne Sommelier
Sommelier Tom Ieven lanceert alcovrij drankje op basis van rood appelsap
VINOBLESSE
AsterX Dranken Borsbeek
In 2024 kende Belgische wijnbouw laagste opbrengt sinds 2017
Arne Braeckman van Gentse Wijnbar Ona is ‘Sommelier of the Year 2025’
Frankrijk produceert en drinkt voor het eerst meer witte dan rode wijn
Legendarische champagnemaker André Drappier overleden
Oostenrijks Wijnhuis
Likeur- en Wijnhandel De Moor
Luyck urban winery
Wijnmakerij Dappersveld-Woestijn wordt herdoopt tot Bruut Winery
Vlaamse wijnmaakster Kathleen Van den Berghe is Master of Wine
Wijndomein Valke Vleug
Vanessa Vaxelaire van het Château de Bioul is Winelady of the Year 2025
Medeoprichter en wijnmaker Pieter Raeymaekers gaat Vinetiq leiden
Libons
Vine Street
Wijnhandel Vinterra in Herentals stopt na komende eindejaarsdagen
OIV ziet wijnproductie in 2024 zakken naar laagste niveau sinds 1961
Franse kunstenaar Gérard Garouste illustreert Mouton-Rothschild 2022
Previno
Wijnschrijver Stefaan Soenen verkozen tot Belgische Wijnambassadeur 2024
Ciao Vino
Margaux Balemans kroont zich tot Beste Sommelier van België
Duitse wijnboeren verwachten kleinste druivenoogst sinds 2017
Lize Willems van ‘Ma Marraine’ in Tongeren nieuwe Lady Chef of the year
Fraudersbende opgerold die nepwijn voor 15.000 euro per fles verkocht
Wijnhandel Rabotvins vertrekt uit Gent en breidt zaak drastisch uit
LVMH neemt belang van 30 % in Franse start-up voor alcoholvrije bubbels
Gentse Wijnhandel Van den Bussche neemt conculega Alhambra over
Viniola
Davinum
TheWineShop.be
Brussels Airlines wint prestigieuze prijzen voor het wijnaanbod aan boord
Na rampzalige vorst oogst Wijndomein Schorpion dit jaar geen enkele druif
Cognac uit 1696 is de alleroudste, bevestigt Guinness World Records
Wetenschap kan wijndruiven zich laten aanpassen aan klimaatverandering
WineXplained
Robert Joseph bepleit multi-vintage blends en terugkeer naar traditie
Wijndomein Oud Conynsbergh
Lekker Oost-Vlaams
In 2024 verwacht Frankrijk 10 tot 16 procent minder oogstvolume
De Proeverij
Bubbels aan Zee Middelkerke
Blenheim Palace, geboorteplek van Churchill, broedt op eigen wijngaard
Pernod Ricard focust volkomen op spirits na verkoop van wijnportfolio
Dr. Ernst Loosen brengt drie nieuwe Rieslings uit op La Place de Bordeaux
Eerste editie Wijnfestival van de Lage Landen op 1 september in Beesd
Entre-Deux-Monts trakteert zich op nieuwe productiehal voor 20ste verjaardag
Gault&Millau komt met tweede editie van zijn Belgische Wijngids
Internationale ranking Star Wine List: Belgische restaurants scoren hoog
Engelse Chapel Down overweegt verkoop om groei te financieren
Rusland plant vergeldingstarief van 200% op Europese wijnimport
Druivenoogst bedreigd na zware hagelbui in Catalaanse Penedèsregio
The Wine Shop
Belgische wijnen veroveren de kaart van buitenlandse sterrenrestaurants
Koning Charles III benoemt Laurent-Perrier als Britse hofleverancier
Chinese fraudeur achter de tralies voor het bottelen van nep-Lafite en Petrus
Peter Doomen en Tom Ieven verkennen champagne en kaas in nieuw boek
WijnGraag
Ondernemers H.Essers investeren in nieuw wijndomein in Gors-Opleeuw
Cavahuis Freixenet zet personeel thuis wegens uitzonderlijk extreme droogte
Vlaams technologisch bedrijf Frolight beschermt wijngaarden tegen vorst
Hamatus
Commanderij Vini Amici
Cruisen over de zeven zeeën én tussen de allerbeste topwijnen
Het Wevershuis
Collioure en Banyuls overwegen om deel van wijngaarden te verplaatsen
Vino Vivace
Familie De Brouwer verkoopt iconisch restaurant en hotel Les Eleveurs
Nature-studie: klimaatverandering maakt 70% van wijnregio’s ongeschikt
Belgische wijnproductie stijgt in 2023 met bijna 13% tot recordhoogte
Wijnbeleving met Anja
Restaurant - Wijnhandel De Windmolen
The Grapevine
Cruisen over de zeven zeeën én tussen de allerbeste topwijnen

De nieuwe wijn- en champagnemenu’s aan boord van de cruiseschepen MS Europa en MS Europa 2 zijn ronduit verbluffend en moeten de grootste epicuristen tevreden stellen. De keuze aan champagnes van de luxe cruisemaatschappij Hapag-Lloyd Cruises is meteen de grootste op de zeven zeeën.
La Beatrice Gaudio, eleganza in Piëmonte

In een uithoek van Piëmonte ligt het kleine wijndomein van Gaudio. Een sprankelende dame van dertig zwaait er de scepter en gooit hoge ogen met lokale druivenrassen. De grignolino bijvoorbeeld? Dit ondergewaardeerd pareltje al vaak gedronken?
Krug, très haute couture in de champagnekelder

160 tot 2.860 euro. Per fles. Dat zijn de prijskaartjes van de champagnes van het vermaarde huis Krug. Logisch, vindt de gloednieuwe ‘chef de cave’ Julie Cavil. ‘Het is regelrecht monnikenwerk om ons ultieme doel te realiseren: al het beste wat de champagne ons kan bieden samenbrengen in één fles.’ Met dank aan… ruwweg 6.000 proefnotities per jaar.
Filipa Pato, de lachende kruisvaarster van de Portugese bagadruif

De namen van de beste wijnregio’s in de wereld beginnen met een ‘B’, grapte een bevlogen wijnjournalist ooit. Barolo, Bordeaux, Bourgogne, Barossa Valley. ‘En dus reken ik er ook onze Portugese regio Bairrada bij’, proest wijnmaakster Filipa Pato het uit. Haar ‘Nossa’, gemaakt met de lokale bagadruif scoorde bij wijngoeroe Robert Parker een 96+. Het was de hoogste score voor een Portugese wijn ooit.
Podere Le Ripi, knappe wijnen en een koffietje in Montalcino

De traditionele wijnmakers in Toscane vielen zowat van hun stoel toen ze van de plannen van Francesco Illy vernamen. Maar voor de gereputeerde koffiemeester was het meer dan zomaar een crazy idee: bonsaiwijngaarden op zijn wijndomein in Montalcino. Achteraf blijkt het allemaal nog zó gek niet…
Wijnmaker Château Pétrus zoekt finesse bij Quinta da Boavista aan de Douro

Wat bezielt de wijnmaker van Château Pétrus om na veertig jaar aan de absolute wereldtop een nieuwe uitdaging aan te gaan bij het icoondomein Boavista langs de Douro? Een verhaal van een verwoede, passionele zoektocht naar absolute finesse.
Het fenomenale geheugen van de champagnetovenaar

Kiezen uit honderden smaakprofielen, wijnen blenden van tientallen wijngaarden, topchampagnes samenstellen… Het zit allemaal in het geheugen van de keldermeester. Maar wat als die man met pensioen gaat? Wie bewaart het grote geheim van een champagne? We doken ondergronds bij het champagnehuis Taittinger.
De Kleine Schorre, ... of Château Zeeland

Lange rijen perfect gesnoeide druivenranken, vol rijpe trossen auxerrois, pinot gris en blanc en rivanerdruiven. En dan in de verte een oude witte oerhollandse windmolen met draaiende wieken. Welkom in Château Zeeland.
Tony Smith, van oorlogsjournalist tot Portugese wijnboer

Hij was ooit financieel reporter, rende rond als oorlogsjournalist - onder andere tijdens de Joegoeslavische burgeroorlog, en werd haast toevallig wijnboer in Portugal. ‘It started as a joke, but it became very serious’. In korte tijd veroverde de Brit Tony Smith de top met zijn quinta’s.
Het wijnevangelie volgens Carlos Lucas

Wijnen maken die tot de wereldtop behoren, maar toch met beide voeten op de grond te blijven. De Portugese sterwijnmaker Carlos Lucas lukt het aardig. Hij maakt er zelfs zijn credo van: “Good wine, good people, no fuzz. That’s it’s all about”.