WineNews

Meire en Vanwambeke winnen Graham’s Port & Pairing Cup

23 November 2022

Alexandra Meire en Toma Vanwambeke veroverden de jury met hun High Tea in combinatie met Graham’s 20 Year Old Tawny Port.

Read more

Wereldwijde wijnproductie 2022 wellicht naar historisch laag niveau

21 November 2022

De wereldwijde wijnproductie ligt dit jaar naar verwachting lager dan het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Dat blijkt uit de eerste ramingen die de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV) heeft gepubliceerd. De grote boosdoener is de klimaatverandering.

Read more

Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe Belgische Wijnambassadeurs 2022

20 November 2022

Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe werden door de vzw Belgische Wijnbouwers verkozen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn 2022. Met deze prijs eert de sectorvereniging jaarlijks een persoon of instantie die zich het voorbije jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

Read more

Mullineux uit Swartland wordt voor 5de maal Platters’ Winery of the Year

18 November 2022

De best presterende wijnmakerij van het jaar In Zuid-Afrika gaat naar de wijnmakerij die na de jaarlijkse laatste proefronde de meeste vijfsterrenbeoordelingen behaalt. Voor 2023 is dat Mullineux, met een verbazingwekkende reeks van acht vijfsterrenresultaten. Het is de vijfde keer dat Mullineux uit Swartland de hoogste quotaties in Platter binnenrijft, na 2014, 2016, 2019 en 2020.

Read more

Slechts 3 procent van de Belgen drinkt geregeld wijn van eigen bodem

16 November 2022

Hoewel de Belgen zeggen open te staan voor Belgische wijn, drinkt slechts drie procent van hen geregeld wijn van eigen bodem. Dat blijkt uit een marktanalyse die vzw Belgische Wijnbouwers en VLAM lieten uitvoeren naar het aankoopgedrag en de voorkeuren van de Belgische wijnliefhebber.

Read more

Gault&Millau 2023: Maxime Sanzot beste sommelier, beste wijnkaart voor Paul De Pierre

07 November 2022

In de nieuwe gids van Gault&Millau haalt Maxime Sanzot uit Floreffe de trofee van beste sommelier binnen. De Wijnkaart van het Jaar is voor Paul De Pierre uit Maarkedal, de Bierkaart van het Jaar is voor Gastrobar Hop uit Leuven.

Read more

Vino-Gids van de Belgische Wijnen 2023 vandaag in de winkel

27 October 2022

De Gids van de Belgische Wijnen 2023, een initiatief van Vino.be, ligt vanaf vandaag 27 oktober bij de Standaard Boekhandel, bij diverse wijnhandels en is beschikbaar via onlineplatformen.

Read more

Vier Belgische wijnstudenten behalen WSET Diploma in Wines

26 October 2022

Vier Belgen hebben zopas het prestigieuze WSET Level 4 ‘Diploma in Wines’ behaald.

Read more

Grands Chais de France koopt Neethlingshof in Stellenbosch

23 October 2022

De Franse wijngigant GCF heeft zijn expansie in de Nieuwe Wereld verdergezet met de aankoop van de historische Neethlingshof-wijnmakerij in Stellenbosch, Zuid-Afrika.

Read more

Patrick Nijs stelt ‘Kontreir V’ voor op Orange Winefestival in Wenen

20 October 2022

Op maandag 24 oktober vindt in Wenen het Orange Wine Festival plaats, de jaarlijkse hoogmis voor oranjewijnen. De Vlaamse wijnmaker Patrick Nijs van de Wijnfaktorij stelt er zijn ‘Kontreir V’ voor. Wijnfaktorij neemt als eerste Belgisch wijnhuis deel aan het festival.

Read more