WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Christophe Heynen MW is Belgian Wine Personality 2020

26 November 2020

Christophe Heynen kreeg in augustus de hoogste titel van het Institute of Masters of Wine. DMVino kende hem de titel van Belgian Wine Personality 2020 toe.

Read more

Gault&Millau bekroont Tom Ieven tot ‘Sommelier van het Jaar’

23 November 2020

Gault&Millau kroonde vandaag Tom Ieven tot ‘Sommelier van het Jaar 2021’. Ieven is sommelier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

Read more

Wlliam Wouters wordt voorzitter van internationale sommeliervereniging ASI

17 November 2020

De Vlaming William Wouters is vandaag verkozen tot voorzitter van ASI (Association de la Sommeliers Internationale), de internationale vereniging van sommeliers.

Read more

Sommelier Gianluca Di Taranto mag naar Master of Wine-instituut

07 November 2020

Sommelier Gianluca Di Taranto werd toegelaten tot het prestigieuze Londense ‘Institute of Masters of Wine’. Dat zegt hij in een interview met Het Laatste Nieuws.

Read more

Christophe Heynen is nieuwe Belgische Master of Wine

28 August 2020

Christophe Heynen (46) mag zich sinds vandaag Master of Wine noemen. Vanochtend maakte The Institute of Master of Wine in Londen het nieuws bekend. De titel is zonder meer een hoge eer voor de Belgische wijnwereld.

Read more

Verkoop Italiaanse wijn zakt voor het eerst in 30 jaar

22 August 2020

De verkoop van Italiaanse wijnen is in de eerste maanden van 2020 wereldwijd met 4 procent gedaald. Het is de eerste keer in 30 jaar dat de export daalde. Dat bericht de krant De Tijd.

Read more

Nooit meer gekurkte wijn, zegt Portugese Cork Supply

04 August 2020

“We hebben eindelijk een procédé ontwikkelt waarmee we volledig garanderen dat onze natuurkurken TCA-vrij zijn”, klinkt het bij de Portugese natuurkurkenfabrikant Cork Supply. Het bedrijf spreekt zelf van een revolutie in de wijnwereld.

Read more

Champagneboeren raken het niet eens over rendementen

28 July 2020

De wijnboeren van de Champagne zijn boos. De UMC (Union des Maisons de Champagne) en het SGV (Syndicat Général des Vignerons) raken het niet eens over de rendementen voor de oogst 2020.

Read more

Cava de Guarda Superior, zei u?

16 July 2020

Cava’s met een rijping van meer dan 9 maanden zullen voortaan het label ‘Cava de Guarda’ dragen. De flessen die meer dan 18 maanden sur lattes op de teller hebben mogen zich ‘Cava de Guarda Superior’ noemen. Onder die laatste noemer zitten ook de Reserva, Gran Reserva and Paraje Calificado. Dat werd gisteren beslist op de algemene vergadering van de Consejo Regulador del Cava in Vilafranca del Penedès.

Read more

Netwerk Italiaanse wijnfraudes opgerold

01 July 2020

In Italië is wijnfraude op grote schaal aan het licht gekomen. Een netwerk van wijnhandelaren verkocht dure en exclusieve wijnen via een online winkel, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het om oplichterij gaat. In werkelijkheid werden de flessen, die chique etiketten droegen, gevuld met goedkope wijn. Dat bericht de krant De Tijd vandaag.

Read more