WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Netwerk Italianse wijnfraudes opgerold

01 July 2020

In Italië is wijnfraude op grote schaal aan het licht gekomen. Een netwerk van wijnhandelaren verkocht dure en exclusieve wijnen via een online winkel, maar onderzoek heeft uitgewezen dat het om oplichterij gaat. In werkelijkheid werden de flessen, die chique etiketten droegen, gevuld met goedkope wijn. Dat bericht de krant De Tijd vandaag.

Read more

Kris Van de Sompel algemeen directeur bij Wijndomein Oud Conynsbergh

05 May 2020

Met de aanstelling van Kris Van de Sompel als algemeen directeur zet Wijndomein Oud Conynsbergh opnieuw een belangrijke stap in de verdere professionalisering van het domein. De ambitie is groot. Er zal zowel ingezet worden op verdere commercialisering, een uitbreiding van het assortiment en verregaande ontwikkeling van het wijntoerisme op het domein.

Read more

Michael Broadbent MW overleden op 92-jarige leeftijd

19 March 2020

Michael Broadbent, één van de meest invloedrijke wijnmensen, is op 92-jarige leeftijd thuis overleden. Broadbent was wijncriticus, wijnschrijver en wijnveilingmeester.

Read more

Alice Bown verkozen tot Wine Lady of the Year 2020

09 March 2020

De Gentse onderneemster, stichter en zaakvoerster van het gelijknamige communicatiebureau Alice Bown is vandaag verkozen tot Winelady of the Year Belgium 2020. Alice, wiens communicatiebureau gespecialiseerd is in PR, events en marketing rond wijnen & spirits, volgt wijnjournaliste Simonne Wellekens (De Standaard, Ken Wijn), die de prijs in 2019 in ontvangst mocht nemen, op.

Read more

ProWein 2020 in Düsseldorf afgelast

29 February 2020

Beursorganisator Messe Düsseldorf last de editie 2020 van de wijnbeurs ProWein af. Aanleiding is de coronacrisis en de maatregelen die de Duitse overheid terzake oplegt. De nieuwe beursdata verschuiven meteen naar 2021, van 21 tot 23 maart.

Read more

Nieuw klassement voor Cru Bourgeois du Médoc

20 February 2020

Het nieuwe klassement van dr Cru Bourgeois du Médoc rangschikt vanaf vandaag de laureaten voortaan voor 5 jaar in drie categorieën: Cru Bourgeois, Cru Bourgeois Supérieur en Cru Bourgeois Exceptionnel.

Read more

Bordeaux is trots, blij én voorzichtig

18 February 2020

De Grands Crus van Bordeaux wrijven zich in de handen om hun stijgende export. Maar tegelijk is er bezorgdheid over een krimpende markt in Groot-China en de Verenigde Staten. In de USA werden de loodzware extra taksen van 25 procent op Franse wijnen zopas met zes maanden verlengd. Ronan Laborde, voorzitter van de Union des Grands Crus, gaf cijfers en toelichting op een persconferentie in Brussel.

Read more

Zes Belgische restaurants halen Wine Spectator Award

12 July 2019

Het gerenommeerde Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator heeft zijn Restaurant Awards uitgereikt. Met de prijzen bekroont de jury 3791 restaurants met uitstekende wijnkaart. Ook zes Vlaamse zaken mogen een jaar lang uitpakken met hun nominatie.

Read more

RP Pinot Noir 2016 By Farr wint The Judgement of Leuven

22 June 2019

Convento Winebistro in Leuven hield een erg bijzondere blinde proeverij: tien pinot noirs uit de hele wereld werden er geproefd door een panel met sommeliers, wijnadepten èn als bijzondere gast Rajat Parr, de Amerikaanse sommelier, auteur van ‘The Sommelier’s Atlas of Taste’ en wijnmaker in Californië.

Read more

Philippe Grafé is Belgian Wine Personality 2018

14 September 2018

Philippe Grafé, de visionair van de Belgische wijnbouw, is vandaag in Brugge Belgian Wine Personality 2018 geworden. Grave is de man die ‘foert’ zei tegen zijn pensioen en zijn laatste spaarcenten in wijnstokken investeerde: 10 hectare vol hybride wijnstokken, waarvan niemand wist of ze ooit wat zouden opbrengen.

Read more