WineNews
Axel Heinz verlaat Ornellaia en Masseto voor Château Lascombes

Axel Heinz verlaat na 18 jaar Ornellaia en Masseto in Toscane voor Bordeaux om een nieuwe functie op te nemen bij Château Lascombes in Margaux.
F1-coureur Daniel Ricciardo ontwerpt wijnkaraf in de vorm van zijn schoen

F1-ster Daniel Ricciardo staat erom bekend bij een overwinning bubbels te drinken uit zijn schoen. De man brengt nu een wijnkaraf uit in vorm van zijn laars.
Eigenaar van Château Cos d’Estournel neemt buurman Cos Labory over

De familie Reybier uit Château Cos d’Estournel uit Bordeaux heeft een deal gesloten om het naburige Château Cos Labory in de appellatie St-Estèphe te kopen voor een niet nader genoemd bedrag.
Recordoogst voor Nederlandse wijnboeren in 2022

Nederlandse wijnboeren hebben vorig jaar een recordhoeveelheid druiven geoogst, met dank aan de warme, zonnige zomer. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten (VNWP).
Oostenrijk is grote winnaar op Concours Mondial du Sauvignon

Met maar liefst 85 medailles, waaronder 45 gouden en 40 zilveren, op het Concours Mondial du Sauvignon bevestigt Oostenrijk de hoge kwaliteit van zijn productie in de wereld van sauvignon blanc. De titel van beste sauvignon ging naar de Sauvignon Blanc Sieme Eichberg van het landgoed Adam-Lieleg.
Omvallen Silicon Valley Bank weegt op Californische en Argentijnse wijnbouw

Het omvallen van Silicon Valley Bank (SVB) kan ook grote gevolgen hebben voor Californische wijnboeren, zo schrijft The Wall Street Journal. Want behalve hippe start-ups, financierde SVB ook al jarenlang de beroemde Californische wijnteelt. Honderden wijnboeren hebben geld geleend van de bank of hebben hun geld daar juist gestald.
Sommelier Yanick Dehandschutter van Sir Kwinten krijgt Michelin Award

Yanick Dehandschutter van restaurant Sir Kwinten (1 Michelin-ster) in Sint-Kwintens-Lennik werd vandaag onderscheiden met de Michelin Sommelier Award, aangeboden door Ruffus, voor zijn vakkennis en de bijzondere associaties waarmee hij telkens weet te verrassen.
Frederic Cabut en Ona Rombaut beste sommeliers van 2023

De dertiende Sommelier of the Year is Frederic Cabut, van het restaurant La Table de Maxime in Paliseul. Ona Rombaut, eigenaar van de Gentse wijnbar ONA, sleept de titel van Wine Lady of the Year in de wacht.
Topzomer van 2022 tekent voor recordjaar Belgische wijnbouw

Na het rampjaar 2021 is de Belgische wijnproductie vorig jaar verdubbeld tot 3 miljoen liter. Een record, dankzij de topzomer van 2022. Dat blijkt uit cijfers via de FOD Economie.
Raimonds Tomsons uit Letland wordt beste sommelier ter wereld, Vlaamse Tom Ieven wordt 11de

Raimonds Tomsons uit Letland werd in Parijs gekroond tot ‘s werelds beste sommelier. Vlaming Tom Ieven bemachtigde een knappe 11de plaats.