WineNews

Belgische wijnen veroveren de kaart van buitenlandse sterrenrestaurants

16 May 2024

Belgische wijnen prijken steeds op meer kaarten van gerenommeerde restaurants. Dat blijkt uit een rondvraag van de krant Het Nieuwsblad.

Read more

Koning Charles III benoemt Laurent-Perrier als Britse hofleverancier

13 May 2024

Koning Charles III heeft Laurent-Perrier de prestigieuze Royal Warrant verleend, waarmee het Champagnehuis wordt bevestigd als officiële hofleverancier van de Britse koninklijke familie.

Read more

Chinese fraudeur achter de tralies voor het bottelen van nep-Lafite en Petrus

06 May 2024

Een Chinese fraudeur heeft een gevangenisstraf van vijf jaar gekregen nadat hij werd betrapt met 786 flessen namaakwijn met daarop o.a. etiketten van het prestigieuze Château Petrus.

Read more

Peter Doomen en Tom Ieven verkennen champagne en kaas in nieuw boek

02 May 2024

Wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven beginnen hun reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben.

Read more

Ondernemers H.Essers investeren in nieuw wijndomein in Gors-Opleeuw

25 April 2024

Krijgt Limburg binnenkort een nieuw wijndomein? Drie ondernemers, onder wie Hilde Essers, hebben het plan opgevat om de kasteelhoeve van Gors (Borgloon) uit te bouwen tot een wijnbelevingscentrum. Dat bericht de regionale editie van Het Nieuwsblad vandaag.

Read more

Cavahuis Freixenet zet personeel thuis wegens uitzonderlijk extreme droogte

23 April 2024

De Catalaanse cavamaker Freixenet heeft wegens de grote droogte die Spanje teistert een soort tijdelijke werkloosheidsregeling wegens overmacht aangevraagd voor mogelijk 615 werknemers. Dat meldde onder meer de Spaanse krant La Vanguardia maandag.

Read more

Vlaams technologisch bedrijf Frolight beschermt wijngaarden tegen vorst

21 April 2024

Het bedrijf Frolight, opgericht in 2021 door Laurens De Vos (35) en Alexander Schmidt (37), sloot zopas een strategische samenwerking met Bekaert. Frolight ontwikkelt milieuvriendelijke én efficiënte manieren om wijngaarden tegen vorst te beschermen. Dat bericht de zakenkrant De Tijd.

Read more

Collioure en Banyuls overwegen om deel van wijngaarden te verplaatsen

05 April 2024

Omwille van de klimaatverandering bestuderen de wijnbouwers van de regio Collioure en Banyuls de noodzaak om een ​​deel van hun wijngaarden te verplaatsen naar hoger gelegen delen. Ook het wijn toerisme moet volgens de lokale wijnmakers sterker gepromoot worden.

Read more

Familie De Brouwer verkoopt iconisch restaurant en hotel Les Eleveurs

03 April 2024

Andy De Brouwer (48) en zijn zus Amanda (51) hebben dinsdag een zware knoop doorgehakt. Ze tekenden de verkoopakte van zowel het restaurant als het hotel Les Eleveurs dat al meer dan 125 jaar in handen van de familie was en waar zij zelf de vierde generatie vertegenwoordigden. Nieuwe eigenaar is Julian Staar (32) uit Lot die het hotel en restaurant een nieuw elan wil geven. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

Read more

Nature-studie: klimaatverandering maakt 70% van wijnregio’s ongeschikt

01 April 2024

Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Reviews Earth & Environment,  zou tot 70% van de wijnproducerende regio’s in de wereld ongeschikt kunnen worden voor de druiventeelt als de opwarming van de aarde meer dan 2°C bedraagt.

Read more