WineNews

Eerste wijnstokken van Belgische kustwijngaard geplant in Bredene

26 April 2022

Binnenkort schiet in Bredene de eerste commerciële kustwijngaard van ons land uit de grond.  Eigenaars Pieter Vitse en Nathalie Boydens baten al een camping uit in de gemeente en ze hebben een wijndomein in de vallei van de Marne, vlakbij Epernay. Dat bericht de regionale editie van HLN.

Read more

Champagne Telmont wil het gewicht van zijn flessen verminderen

20 April 2022

Champagnehuis Telmont uit Damery heeft zijn plannen uit de doeken gedaan om het gewicht van zijn flessen te verminderen. Voor het project werkt het champagnehuis samen met de Franse glasmaker Verallia.

Read more

Isabeau Sas schrijft ‘Santé, word wijnkenner in 30 dagen’

19 April 2022

Met ‘Santé, word wijnkenner in 30 dagen’ schreef Isabeau Sas een toegankelijke gids voor wijnliefhebbers.

Read more

Label van Paul Ibou voor LePlan-Vermeersch GT-Grenache Magnum ‘19

12 April 2022

Het wijnhuis LePlan-Vermeersch zet in het kader van zijn reeks ‘LePlan Art’ de GT-Grenache 2019 Magnum Ibou Limited in de rekken. Het etiket is de tekening ‘Orkest 1956’ van internationaal designer en ontwerper Paul Ibou.

Read more

Torres uitgeroepen tot ‘s werelds meest bewonderde wijnmerk 2022

07 April 2022

De Spaanse wijnproducent Familia Torres heeft zijn kroon als ‘s werelds meest bewonderde wijnmerk behouden nadat de wijmaker ook in 2022 bovenaan de lijst prijkt. De rangschikking met de 50 meest bewonderde wijnproducenten werd voor de 12de keer al opgesteld.

Read more

Hof van beroep Bordeaux bevestigt klassement 2012 van Saint-Emilion

05 April 2022

Na tien jaar van aanslepende procedures, stemt het hof van beroep van Bordeaux in met de classificatie van Saint-Emilion 2012 en bevestigt die van 2022, die momenteel wordt opgesteld.

Read more

Oostenrijkse wijn boekt grootste exportgroei ooit

02 April 2022

Het Oostenrijkse wijnbureau slaakt hoerakreten: in 2021 steeg de waarde van de export van het alpenland met bijna 16 procent, de grootste waardegroei aller tijden. Vooral de Oostenrijkse witte Qualitätswein kon steeds meer buitenlanders bekoren. Vooral in landen buiten de EU, zoals de VS, Canada en China was de groei groot.

Read more

Chinese politie neemt 8.000 vervalste Penfolds-wijnen in beslag

30 March 2022

Bij politie-invallen in de provincie Jiangsu werden meer dan 8.000 flessen vervalste Penfolds-wijnen aangetroffen. De vondst kadert in een groter antifraudeonderzoek in verschillende regio’s van China, meldt de Vino-Joy-publicatie op basis van lokale media.

Read more

Abel Mendoza maakt speciale ‘Tempranillo Cru’ voor 25ste verjaardag La Buena Vida

29 March 2022

Wijnhandel La Buena Vida uit Mol viert zijn 25-jarig bestaan. Met een van de wijnmakers van het eerste uur werd een bijzondere wijn gemaakt: ‘Las Sepulturas’ 2018. Die wijn is nu gelanceerd.

Read more

Pascaline Lepeltier vertegenwoordigt Frankrijk op Concours Beste Sommelier ter Wereld

28 March 2022

Pascaline Lepeltier (1981) zal in Parijs in 2023 een gooi doen naar de prestigieuze titel van Beste Sommelier ter Wereld. Lepeltier werkt vandaag in New York en stond ooit in het restaurant Rouge Tomate in Brussel. Voor ons land is Tom Ieven de kandidaat.

Read more