WineNews

Manon Schenck van ‘La Table de Manon’ is Lady Chef of the Year 2023

26 October 2023

In een jaar waarin Manon Schenck van La Table de Manon haar eerste Michelinster binnenrijfde, is de erkenning van Lady Chef of the Year 2023 de kers op de taart.

Read more

Billecart-Salmon investeert in domein Jérôme Bretaudeau in Loirevallei

24 October 2023

Het champagnehuis Billecart-Salmon trekt naar de Loirevallei door te investeren in een landgoed van 20 hectare, eigendom van de experimentele wijnmaker Jérôme Bretaudeau. Die staat bekend als drijvende kracht achter de heropleving van de Muscadetwijn dankzij zijn baanbrekende werk met de ooit verguisde druif melon de Bourgogne.

Read more

Jean-Claude Van Damme lanceert met ‘Old Oak’ nieuw Iers whiskymerk

20 October 2023

Onze Belgische Hollywoodster Jean-Claude Van Damme heeft samen met een paar ondernemers het Iers whiskymerk ‘Old Oak’ gelanceerd. Van Damme is meerderheidsaandeelhouder in het project.

Read more

Star Wine List maakt finalisten bekend voor internationale gouden medailles

19 October 2023

Op 12 november komt Star Wine List voor het eerst naar België om de beste wijnlijsten en de teams erachter in het zonnetje te zetten. Een jury van topsommeliers heeft alle wijnlijsten beoordeeld die aan de wedstrijd hebben deelgenomen.

Read more

Vermeende fraudeurs gearresteerd na Pétrus-zwendel van € 95.000

18 October 2023

Drie vermeende fraudeurs zijn gearresteerd nadat ze ervan werden beschuldigd een handelaar € 95.000 aan valse bankbiljetten te hebben betaald voor 18 flessen Pétrus 2000 en een paar exquise champagnes. Dat meldt de krant Le Parisien.

Read more

Brad Pitt onthult met ‘Petite Fleur’ nieuwe cuvée van zijn champagnehuis

10 October 2023

Hollywood-ster Brad Pitt heeft met ‘Petite Fleur’ de nieuwe cuvée onthuld van zijn champagnehuis Fleur de Miraval in Mesnil-sur-Oger.

Read more

Wijnschrijver Kristel Balcaen legt ‘Wijnboek voor foodies’ in de rekken

08 October 2023

Wijnschrijver Kristel Balcaen bundelt met haar eerste boek ‘Wijnboek voor foodies’ expertise rond wijn en gerecht.

Read more

Sommelier Gianluca Di Taranto wint prijs ‘Beste Sommelier’ op Copa Jerez

05 October 2023

Sommelier Gianluca Di Taranto heeft de prijs Juli Soler voor ‘Beste Sommelier’ op de Copa Jerez in Spanje gewonnen. Denemarken werd de algemene winnaar van het prestigieuze concours.

Read more

Wijnvat gemaakt van een eik uit de nieuwe torenspits van de Notre-Dame

03 October 2023

Tijdens de veiling van de Hospices de Beaune wordt traditioneel een ‘bijzonder stuk’ verkocht ten behoeve van een liefdadigheidsvereniging. Dat wordt deze keer gemaakt van eikenhout dat werd gebruikt bij de reconstructie van de nieuwe torenspits van de Notre-Dame de Paris.

Read more

Château Phélan Ségur van havenbaas Van de Vyvere is 105 miljoen waard

25 September 2023

Het bekende Franse wijndomein Château Phélan Ségur krijgt een kapitaalinjectie van de Vlaamse havenondernemer Philippe Van de Vyvere. De akte van de operatie legt ook de waarde van het domein bloot.  Dat meldt zakenkrant De Tijd.

Read more