WineNews

ONA opent met ‘Belfort’ tweede wijnbar in hartje Gent

29 April 2022

Wijnbar ONA is ín en ver buiten Gent al enkele jaren een gevestigde waarde bij vele wijnliefhebbers. Maar de kleine bar aan de Nederkouter heeft zijn beperkingen en dus werd lang gezocht naar een grotere locatie. Die komt er nu met ‘ONA Belfort’.

Read more

Kershaw, Obermeyer en Starey nieuwe leden van Cape Winemakers Guild

28 April 2022

De Cape Winemakers Guild heeft drie nieuwe leden: Richard Kershaw, Erika Obermeyer en Alex Starey. Daarmee komt het totale ledental op 43.

Read more

Gido Van Imschoot legt nieuw wijnvakantieboek in de rekken

27 April 2022

Wijnman Gido Van Imschoot publiceert samen met fotograaf Jan Crab een nieuw boek. Wijn en vakantie dichtbij huis vormen de rode draad.

Read more

Amaronegrootheid Franco Allegrini overleden op 65-jarige leeftijd

26 April 2022

Franco Allegrini, een van de meest invloedrijke wijnmakers van Noord-Italië, is op 23 april overleden in zijn woning in de heuvels van Valpolicella ten westen van Verona. Allegrini verloor een jarenlange strijd tegen kanker. Hij was 65.

Read more

Eerste wijnstokken van Belgische kustwijngaard geplant in Bredene

26 April 2022

Binnenkort schiet in Bredene de eerste commerciële kustwijngaard van ons land uit de grond.  Eigenaars Pieter Vitse en Nathalie Boydens baten al een camping uit in de gemeente en ze hebben een wijndomein in de vallei van de Marne, vlakbij Epernay. Dat bericht de regionale editie van HLN.

Read more

Champagne Telmont wil het gewicht van zijn flessen verminderen

20 April 2022

Champagnehuis Telmont uit Damery heeft zijn plannen uit de doeken gedaan om het gewicht van zijn flessen te verminderen. Voor het project werkt het champagnehuis samen met de Franse glasmaker Verallia.

Read more

Isabeau Sas schrijft ‘Santé, word wijnkenner in 30 dagen’

19 April 2022

Met ‘Santé, word wijnkenner in 30 dagen’ schreef Isabeau Sas een toegankelijke gids voor wijnliefhebbers.

Read more

Label van Paul Ibou voor LePlan-Vermeersch GT-Grenache Magnum ‘19

12 April 2022

Het wijnhuis LePlan-Vermeersch zet in het kader van zijn reeks ‘LePlan Art’ de GT-Grenache 2019 Magnum Ibou Limited in de rekken. Het etiket is de tekening ‘Orkest 1956’ van internationaal designer en ontwerper Paul Ibou.

Read more

Torres uitgeroepen tot ‘s werelds meest bewonderde wijnmerk 2022

07 April 2022

De Spaanse wijnproducent Familia Torres heeft zijn kroon als ‘s werelds meest bewonderde wijnmerk behouden nadat de wijmaker ook in 2022 bovenaan de lijst prijkt. De rangschikking met de 50 meest bewonderde wijnproducenten werd voor de 12de keer al opgesteld.

Read more

Hof van beroep Bordeaux bevestigt klassement 2012 van Saint-Emilion

05 April 2022

Na tien jaar van aanslepende procedures, stemt het hof van beroep van Bordeaux in met de classificatie van Saint-Emilion 2012 en bevestigt die van 2022, die momenteel wordt opgesteld.

Read more