WineNews

Champagneveteraan verkast als keldermeester naar Ferrari Trento

15 September 2023

Ferrari Trento heeft aangekondigd dat Cyril Brun als keldermeester is gestart bij het Italiaanse mousserende wijnmerk in Trentino, Italië. Het is meteen de eerste keer dat een chef de caves uit Champagne als fulltime oenoloog bij een Italiaanse wijnmakerij aan de slag gaat.

Read more

Grapeness wordt gloednieuw wijnatelier in Genk

13 September 2023

De Limburgse wijnhandelaren Wineplus uit Genk (Koen Claes) en Grapes House of Wines uit Dilsen-Stokkem (Maxim Geurden) bundelen voortaan de krachten en zullen hun activiteiten onder één gemeenschappelijk bedrijf uitoefenen. Binnenkort opent Grapeness in Genk.

Read more

Limburgse Wijnweek 2023 verkent Nederland en beetje België

10 September 2023

Zuid-Limburg is een aantrekkelijk wijngebied aan het worden. De Limburgse wijnroute loopt grofweg van Vaals via Valkenburg naar Maastricht en gaat daar de grens over naar Belgisch Limburg.

Read more

Franse regering trekt 200 miljoen euro uit om overtollige wijn te vernietigen

07 September 2023

De Franse regering zal 200 miljoen euro besteden aan het vernietigen van overtollige wijn in een poging de prijzen op te krikken en producenten die in moeilijkheden verkeren te steunen. Minister van Landbouw Marc Fesneau zei dat het geld “bedoeld is om het instorten van de prijzen te stoppen en om wijnmakers weer inkomsten aan te bieden”.

 

Read more

Champagne De Sloovere verwijdert ‘coiffe’ om ecologische redenen

06 September 2023

Het champagnehuis De Sloovere-Pienne is de eerste producent die de metalen coiffe van zijn flessen heeft verwijderd. De maatregel is bedoeld om de CO2-voetafdruk van het champagnehuis substantieel te verkleinen.

Read more

Ornellaia ziet na Axel Heinz nu ook wijnmaakster Olga Fusari vertrekken

05 September 2023

Kort nadat domeindirecteur Axel Heinz de wijnwereld schokte door aan te kondigen om terug te keren naar zijn wijnwortels in Bordeaux, heeft Ornellaia’s wijnmaker Olga Fusari gezegd dat zij ook in oktober zal vertrekken.

Read more

Belgische bierfamilies cashen stevig op het Indiase Sula Vineyards

03 September 2023

De AB InBev-familie De Spoelberch heeft volgens Indiase media via de beurs een blok aandelen van Sula Vineyards verkocht. De Belgische bierfamilie wil daarmee inspelen op de stevige koershausse van het Indiase wijndomein. Dat bericht de zakenkrant De Tijd.

Read more

Stéphane Derenoncourt verkoopt zijn adviesbureau aan zijn drie partners

02 September 2023

Op amper 60-jarige leeftijd heeft de vermaarde wijnadviseur uit Bordeaux aangekondigd dat hij de aandelen van zijn adviesbureau, Derenoncourt Consultants, aan zijn drie partners verkoopt. Stéphane Derenoncourt wil nu beter voor zijn eigen domeinen zorgen en investeren in nieuwe persoonlijke projecten.

Read more

Frescobaldi koopt met Domaine Roy & fils in Oregon eerste domein in VS

21 August 2023

De Italiaanse wijngigant Marchesi Frescobaldi is uitgebreid naar de Verenigde Staten door Domaine Roy & fils in het hart van de Willamette-vallei in Oregon op te pikken.

Read more

Tweede editie van Wine Walk & Run op 27 augustus door het Hageland

18 August 2023

Op zondag 27 augustus 2023 vindt de tweede editie van de Wine Walk & Run plaats. Een jaar na de succesvolle eerste editie, die met 2500 deelnemers volzet was, wordt in het Hagelandse Linden opnieuw de rode loper uitgerold voor wandelaars en lopers die graag proeven van wijn en gezelligheid. Inschrijven voor de tweede Wine Walk & Run kan vanaf nu.

Read more