WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Wim De Schutter moet Bordeauxwijnen op Belgische markt verder promoten

30 January 2017

Wim De Schutter wordt de nieuwe Marketing Consultant België voor de Bordeauxwijnen. De Schutter neemt zijn functie meteen op en start deze maand al. In deze nieuwe functie voor de Belgische markt, zal hij kunnen terugvallen op zijn jarenlange ervaring in de marketing, handel en ontwikkeling van high end merken.

Read more

Wijnhuis Oinos verhuist

23 January 2017

Wijnhuis Oinos uit Liedekerke zit vanaf zaterdag 4 februari onder een nieuw en groter dak.

Read more

Champagne-Award voor designersduo Fien Muller en Hannes van Severen

20 December 2016

Het Comité Champagne en het Bureau du Champagne Benelux hebben de Champagne-award 2017 voor België uitgereikt aan het designersduo Fien Muller en Hannes Van Severen.

Read more

Vandalen vernietigen massa Italiaanse schuimwijn

14 December 2016

Op het historisch wijngoed Conta Vistarino in zuidelijk Lombardije (Noord-Italië) lieten vandalen de tanks met een hoeveelheid van zo’n 400.000 flessen schuimwijn leeglopen. De schade wordt op een slordige 500.000 euro geschat. Dat meldt de Telegraph.

Read more

Pin’Art ruilt Mechelen voor Zemst

22 November 2016

De wijn- en whiskywinkel Pin’Art in de Desiré Boucherystraat ruilt de Dijlestad in voor Zemst.

Read more

Benelux is 3 Weinakademiker rijker

17 November 2016

Lara Mol, Piet Vannieuwenhuyse en Yvo Erades zijn de drie nieuwe Weinakademiker in de Benelux. Het afstudeerprogramma is een zware dobber binnen de wijnstudies.

Read more

Koen Claes is beste Belgische Cava Sommelier

16 November 2016

Wijnhandelaar Koen Claes is de beste Belgische Cava Sommelier. De Consejo Regulador van de Cava te Brussel organiseerde de nationale wedstrijd ‘Best international Cava Sommelier’ voor het eerst. De internationale finale zal volgend jaar in Madrid plaatsvinden.

Read more

Leuvense wijnhandel Leuvin verhuist

25 October 2016

Plaatsgebrek en het nieuwe circulatieplan van Leuven noopten wijnhandel Leuvin op zoek te gaan naar een nieuwe, ruimere en beter bereikbare locatie met voldoende parking in de buurt.

Read more

Alain Bloeykens volgt Michel Wuyts op als Belgisch wijnambassadeur

21 October 2016

Wijnjournalist Alain Bloeykens wordt zondag uitgeroepen tot Belgisch wijnambassadeur 2016. Dat heeft de vzw die de Belgische wijnbouwers verenigt, beslist. Bloeykens is naast journalist al zeventien jaar organisator van de Brusselse wijnbeurs Megavino. Die beurs opent vrijdagavond de deuren en zondagnamiddag zal daar de officiële benoeming van Bloeykens tot wijnambassadeur plaatsvinden.

Read more

België produceert voor het eerst meer dan één miljoen liter wijn

14 October 2016

Na het sterke oogstjaar 2014, steeg de Belgische wijnproductie vorig jaar verder met 46 %. In totaal werd er meer dan 1 miljoen liter wijn geproduceerd in 2015, vooral de schuimwijnen deden het uitstekend. Dat blijkt uit een studie van de FOD Economie in samenwerking met professor Ghislain Houben van de Universiteit Hasselt.

Read more