WineNews

Druivenoogst in Bordeaux in 2021 ligt 20% ​​onder het 10-jarig gemiddelde

06 May 2022

Ten gevolge van de late voorjaarsvorst daalde de druivenoogst van Bordeaux 2021 in vergelijking met het jaar voordien met 14% tot slechts 3,77 hectoliter. Dat blijkt uit cijfers van de belangenorganisatie CIVB.

Read more

Lokeren krijgt nieuwe wijnzaak met ‘Barril De Vino’

05 May 2022

Steven Knockaert neemt de wijnhandel De Gulden Schaduw over van Marc Van Eetvelde en opent zo een nieuwe wijnzaak in Lokeren.

Read more

Zin in een horloge van oude Pape Clément-vaten om de pols?

05 May 2022

Het blijkt om een wereldprimeur te gaan: een polshorloge vervaardigd uit gebruikte eiken wijnvaten van het prestigieuze Château Pape Clément. Het horloge wordt uitgebracht in een beperkte serie van 300 exemplaren en kost 349 euro.

Read more

Burgerproject plant eerste druivelaars op Genkse mijnterril

04 May 2022

In Genk heeft het burgerproject MineWine de eerste druivelaars geplant op de mijnterril van Winterslag. MineWine wil samen met de UGent onderzoeken of er van die druiven wijn gemaakt kan worden. Dat lijkt niet zo evident, want volgens OVAM gaat het om industrieel verontreinigde grond.

Read more

Châteaux Vini opent fonkelnieuwe wijnzaak in Ternat

03 May 2022

Op vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 mei opent wijnimport en wijnhandel Châteaux Vini de deuren van zijn nieuwe locatie in Ternat. Wijnhandelaar Bart Rogiers en zijn team verlaten daarmee de vestiging in Groot-Bijgaarden, waar het wijnbedrijf sinds 2018 onder dak zat.

Read more

België staat op 10de plaats van wijnverbruik per persoon

02 May 2022

Uit recente cijfers van het OIV, de International Organization of Vine & Wine, blijkt dat de Belg op de 10de plaats staat van het wijnverbruik per capita, met 26 liter per jaar. Portugal staat bovenaan de rangschikking.

Read more

ONA opent met ‘Belfort’ tweede wijnbar in hartje Gent

29 April 2022

Wijnbar ONA is ín en ver buiten Gent al enkele jaren een gevestigde waarde bij vele wijnliefhebbers. Maar de kleine bar aan de Nederkouter heeft zijn beperkingen en dus werd lang gezocht naar een grotere locatie. Die komt er nu met ‘ONA Belfort’.

Read more

Kershaw, Obermeyer en Starey nieuwe leden van Cape Winemakers Guild

28 April 2022

De Cape Winemakers Guild heeft drie nieuwe leden: Richard Kershaw, Erika Obermeyer en Alex Starey. Daarmee komt het totale ledental op 43.

Read more

Gido Van Imschoot legt nieuw wijnvakantieboek in de rekken

27 April 2022

Wijnman Gido Van Imschoot publiceert samen met fotograaf Jan Crab een nieuw boek. Wijn en vakantie dichtbij huis vormen de rode draad.

Read more

Amaronegrootheid Franco Allegrini overleden op 65-jarige leeftijd

26 April 2022

Franco Allegrini, een van de meest invloedrijke wijnmakers van Noord-Italië, is op 23 april overleden in zijn woning in de heuvels van Valpolicella ten westen van Verona. Allegrini verloor een jarenlange strijd tegen kanker. Hij was 65.

Read more