WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Symintgon legt bag-in-tube met rode Dourowijn in het rek

04 March 2021

De wijnmakers van Symington leggen een nieuwe Dourowijn in het rek. De wijn zit verpakt in een nieuwe bag-in-tube van 2,25 liter.

Read more

Wijnbouwer Jaap van Rennes postuum ereburger van Riemst

03 March 2021

Het college van burgemeester en schepenen van Riemst gaat aan de gemeenteraad voorstellen om postuum het ereburgerschap toe te kennen aan Jaap van Rennes, de in 2019 overleden eigenaar van het Wijnkasteel Genoelselderen. Dat bericht Het Belang van Limburg.

Read more

Louis Roederer presenteert twee stille wijnen uit Champagne

19 February 2021

Champagnemaker Louis Roederer kondigt aan dat het twee singe-vineyard stille wijnen lanceert, een pinot noir en een chardonnay, onder de appellatie Coteaux Champenois. De wijnen worden ‘Camille’ gelabeld.

Read more

Filipa Pato uitgeroepen tot Portugese Winemaker of the Year

15 February 2021

Het gezaghebbende Portugese wijntijdschrift Revista de Vinhos riep op 4 februari 2021 wijnmaakster Filipa Pato uit tot ‘Enólogo do Ano’, Wijnmaker van het Jaar. Vooral haar biodynamische aanpak werd geapprecieerd. Pato is gehuwd met de Belgische topsommelier William Wouters.

Read more

Franse Justitie moet jongste classificatie van Saint-Emilion ten gronde onderzoeken

14 February 2021

De Franse Justitie ziet zich verplicht de classificatie van de Grand Cru-domeinen van de appellatie Saint-Emilion, betwist door afgewezen kastelen, ten gronde te onderzoeken. Dat komt na een beslissing van de Raad van State die deze zaak verwees naar de administratief hof van beroep uit Bordeaux.

Read more

USA-taksen doen Franse wijnexport zwaar dalen

12 February 2021

Champagne en Bordeaux zijn de twee zwaarst getroffen Franse wijnregio’s die zwaar inboeten als gevolg van de taksen die de Verenigde Staten hebben geheven in 2020. Dat meldt Decanter op basis van nieuw cijfermateriaal.

Read more

Wijnkelder Vall Llach bezwijkt onder sneeuw: topwijnen 2019 en oogst 2020 gaan grotendeels verloren

10 February 2021

Mooi en idyllisch, dat sneeuwtapijt. Maar een paar dagen geleden werd dat plaatje brutaal verstoord. Het dak van de wijnmakerij van Vall Llach in Porrera, waar al hun cuves, amforae, gistingskuipen, rijpingskamer etc… staan, bezweek onder de pakken sneeuw.

Read more

Christophe Heynen MW is Belgian Wine Personality 2020

26 November 2020

Christophe Heynen kreeg in augustus de hoogste titel van het Institute of Masters of Wine. DMVino kende hem de titel van Belgian Wine Personality 2020 toe.

Read more

Gault&Millau bekroont Tom Ieven tot ‘Sommelier van het Jaar’

23 November 2020

Gault&Millau kroonde vandaag Tom Ieven tot ‘Sommelier van het Jaar 2021’. Ieven is sommelier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve.

Read more

Wlliam Wouters wordt voorzitter van internationale sommeliervereniging ASI

17 November 2020

De Vlaming William Wouters is vandaag verkozen tot voorzitter van ASI (Association de la Sommeliers Internationale), de internationale vereniging van sommeliers.

Read more