WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Wijndomein Oud Conynsbergh stelt eerste cuvée voor

03 September 2017

Op zondag 3 september stelde Wijndomein Oud Conynsbergh zijn allereerste cuvée voor. 1686 flessen witte wijn Auxerrois Cuvée Natuur en Auxerrois werden gebotteld.

Read more

Wijnbar Dito in Hasselt is beste plek om Ruedawijnen te proeven

28 August 2017

Voor de tweede jaar op rij is DITO verkozen tot beste “Ruedabar” in Vlaanderen. DITO krijgt hierdoor officieel de titel van “My Favourite Rueda Summer hotspot” toegekend, wat ook de naam is van de wedstrijd in Vlaanderen.  Meer dan 25 vestigingen namen dit jaar deel aan deze challenge.

Read more

Château Neercanne vernietigt ondrinkbare kwaliteitswijnen

23 August 2017

De wijnkelders in de oude grottengangen aan sterrenzaak Château Neercanne in Maastricht zijn leeg. Meer dan 10.000 flessen kwaliteitswijn zijn vernietigd na de aangestoken hooibrand in de mergelgrotten op 19 juli in Riemst.

Read more

Phélan Ségur in Vlaamse handen

20 August 2017

Philippe Van de Vyvere, de man achter havenholding SeaInvest en kasteelheer van Vinderhoute, heeft het Franse wijndomein Phélan Ségur gekocht. Met de transactie zouden verschillende tientallen miljoenen euro gemoeid zijn. Dat meldt de krant De Tijd.

Read more

Mergelbrand vernielt wijnvoorraad Château Neercanne

22 July 2017

De brand die sinds donderdagavond in de mergelgrotten in Kanne woedt, heeft desastreuze gevolgen voor de authentieke mergelgroeve en voor het sterrenrestaurant Château Neercanne in Maastricht. De keuken, voorraadkelder en feestgrot van de zaak kunnen niet meer worden gebruikt. De schade overstijgt de 200.000 euro.

Read more

Michelin koopt 40 procent van The Wine Advocate

06 July 2017

Michelingids koopt 40 procent van The Wine Advocate. De zakenkrant De Tijd schetst het portret van de bekendste hoofdredacteur-wijnrecensent ter wereld, Robert Parker.

Read more

Antwerpse The Glorieus heeft nieuwe eigenaars

01 July 2017

Bijna geruisloos is sterrenrestaurant The Glorious overgegaan in andere handen. Het team in zaal en keuken bleef en werkt frisse ideeën uit. Op Het Zuid hoopt men de Michelinster en het cijfer van Gault&Millau te kunnen behouden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Read more

Rothschild en Pablo Alvarez lanceren nieuwe topwijn in Rioja

01 June 2017

Macan, zo zal hij heten, de nieuwe topwijn uit de Spaanse regio Rioja. Op zich is een nieuwe, rode wijn niet zo verrassend ware het niet dat hij een creatie is van twee grote namen uit het wereldje.

Read more

Hagelandse wijnbouwer Maurice Fol overleden

22 May 2017

In de afgeladen volle Sint-Kwintenkerk namen familie, vrienden, kennissen en gemeentegenoten afscheid van wijnbouwer en ereschepen Maurice Fol (80).

Read more

Nieuwe wijngaard in Moorslede

03 May 2017

Rumbekenaars Marc Dewulf en Charlotte Loosveld startten de voorbij weken met het aanplanten van hun wijngaard in de Diepestraat in Moorslede. Het koppel hoopt om binnen vijf jaar de eerste flessen wijn uit De Wulfgaard te kunnen halen.

Read more