WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Belgische wijnboeren vrezen nu al pover 2021

23 July 2021

De Belgische wijnbouwers kijken aan tegen een schamel wijnjaar, met misschien slechts de helft van de opbrengst in de voorbije drie topjaren. De recente watersnood is de druppel die de emmer na een doornatte lente doet overlopen. Dat blijkt uit een rondvraag van zakenkrant De Tijd.

Read more

Château Ausone en Château Cheval Blanc doen afstand van hun classificatie van Saint-Emilion

12 July 2021

Het feit dat Ausone en Cheval Blanc geen aanvraagdossier hebben ingediend voor de nieuwe classificatie en dus per definitief afzien van die classificatie jaagt een elektroshock door de wijnwereld in en om Saint-Emilion.

Read more

Restaurant Paul de Pierre vertegenwoordigt België op Copa Jerez

06 July 2021

Chef Fabian Bail en sommelier Paul-Henri Cuvelier van het restaurant Paul de Pierre uit Etikhove zijn de winnaars van de Belgische editie van de Copa Jerez.

Read more

Vlaanderen produceert 1,1 miljoen flessen wijn in 2020

02 July 2021

In 2020 werden maar liefst 1,1 miljoen flessen Vlaamse wijn geproduceerd. Minister van Landbouw en Voeding Hilde Crevits (CD&V) maakte daarover vrijdag cijfers bekend bij een bezoek aan het wijndomein Entre Deux Monts in Heuvelland. Negen wijnbouwers ondertekenden er een charter Duurzame Wijnbouw. Dat meldt het persbureau Belga.

Read more

Delicato Family Wines koopt Francis Ford Coppola Winery

01 July 2021

Delicato Family Wines uit Napa kondigde aan dat het de in Sonoma County gevestigde Francis Ford Coppola Winery overnam van de beroemde regisseur ‘The Godfather’. Dat meldt de webside van Decanter.

Read more

Experimentele wijngaard in Flémalles moet sector voorbereiden op de toekomst

27 June 2021

Vier landbouweducatiecentra uit Luik en Limburg (Belgisch en Nederlands Limburg) slaan de handen ineen om een euregionaal netwerk te vormen rond productie en opleiding, om zo de wijnbouw van morgen voor te bereiden. Die moet duurzamer en milieuvriendelijker zijn. Het gaat om een eerste samenwerking van die aard in Europa, zegt de Luikse gedeputeerde voor Landbouw André Denis dinsdag bij de lancering van het project op de site van het provinciaal opleidingscentrum (CPFAR) in Flémalle. Dat meldt VILT.

Read more

Zeldzame ‘Grand Constance 1821’ afgehamerd op € 25.000

27 May 2021

Een 200 jaar oude ‘unicorn’-fles van de geroemde zoete wijn die oorspronkelijk bestemd was voor de gevangenis van Napoleon Bonaparte, heeft een slordige 25.000 euro opgeleverd bij de Cape Fine & Rare Wine Auction. Dat bericht Decanter op zijn website.

Read more

Wijnmaker iconische Pesquera overleden

26 May 2021

Alejandro Fernandez, de wijnmaker die een revolutie teweegbracht in de Spaanse regio Ribera del Duero met iconische wijn Pesquera, is overleden op 22 mei in Santander. Hij werd 88. Dat meldt het magazine WineSpectator op zijn website.

Read more

Culinair journalist Henri Wynants plotseling overleden

19 May 2021

Op zondag 16 mei 2021 is culinair journalist Henri Wynants overleden. Dat meldt het Horeca Magazine.

Read more

Château de Suronde 2018 met labels van kunstenaar Bram Kinsbergen

13 May 2021

Op het Château de Suronde van de Vlaamse Kathleen Van den Berghe, in het hart van de Quarts de Chaume Grand Cru-appellatie in Anjou in de Loirevallei, wordt het millésime 2018 gelanceerd. De labels van de nieuwe jaargang zijn van de hand van de jonge Antwerpse kunstenaar Bram Kinsbergen.

Read more