WineNews

Sommelier Gianluca Di Taranto schrijft met ‘De Druif’ zijn eerste wijnboek

06 December 2022

Sommelier Gianluca Di Taranto heeft een nieuw boek uit. In ‘Wine Class: De Druif’ schrijft hij over diverse aspecten van wijn en wijnmaker tot ook enkele leuke wist-je-datjes.

Read more

Californië verwacht met druivenoogst 2022 hoge kwaliteit in de cuves

28 November 2022

Na een ongelijkmatig groeiseizoen melden Californische druiventelers zowat overal lagere opbrengsten maar wel fruit van hoge kwaliteit, wat wijst op het potentieel voor een kwalitatief oogstjaar. De kans op fantastische, complexe wijnen is groot bij de wijnmakers.

Read more

Kato Van Dijck wordt beste Junior Champagne Sommelier

26 November 2022

Kato Van Dijck, die studeerde aan de hotelschool Ter Duinen, behaalde de titel van Junior Champagne Sommelier. Robbe Dierickx van Ter Groene Poorte kon de tweede plek verzilveren.

Read more

Meire en Vanwambeke winnen Graham’s Port & Pairing Cup

23 November 2022

Alexandra Meire en Toma Vanwambeke veroverden de jury met hun High Tea in combinatie met Graham’s 20 Year Old Tawny Port.

Read more

Wereldwijde wijnproductie 2022 wellicht naar historisch laag niveau

21 November 2022

De wereldwijde wijnproductie ligt dit jaar naar verwachting lager dan het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. Dat blijkt uit de eerste ramingen die de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV) heeft gepubliceerd. De grote boosdoener is de klimaatverandering.

Read more

Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe Belgische Wijnambassadeurs 2022

20 November 2022

Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe werden door de vzw Belgische Wijnbouwers verkozen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn 2022. Met deze prijs eert de sectorvereniging jaarlijks een persoon of instantie die zich het voorbije jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

Read more

Mullineux uit Swartland wordt voor 5de maal Platters’ Winery of the Year

18 November 2022

De best presterende wijnmakerij van het jaar In Zuid-Afrika gaat naar de wijnmakerij die na de jaarlijkse laatste proefronde de meeste vijfsterrenbeoordelingen behaalt. Voor 2023 is dat Mullineux, met een verbazingwekkende reeks van acht vijfsterrenresultaten. Het is de vijfde keer dat Mullineux uit Swartland de hoogste quotaties in Platter binnenrijft, na 2014, 2016, 2019 en 2020.

Read more

Slechts 3 procent van de Belgen drinkt geregeld wijn van eigen bodem

16 November 2022

Hoewel de Belgen zeggen open te staan voor Belgische wijn, drinkt slechts drie procent van hen geregeld wijn van eigen bodem. Dat blijkt uit een marktanalyse die vzw Belgische Wijnbouwers en VLAM lieten uitvoeren naar het aankoopgedrag en de voorkeuren van de Belgische wijnliefhebber.

Read more

Gault&Millau 2023: Maxime Sanzot beste sommelier, beste wijnkaart voor Paul De Pierre

07 November 2022

In de nieuwe gids van Gault&Millau haalt Maxime Sanzot uit Floreffe de trofee van beste sommelier binnen. De Wijnkaart van het Jaar is voor Paul De Pierre uit Maarkedal, de Bierkaart van het Jaar is voor Gastrobar Hop uit Leuven.

Read more

Vino-Gids van de Belgische Wijnen 2023 vandaag in de winkel

27 October 2022

De Gids van de Belgische Wijnen 2023, een initiatief van Vino.be, ligt vanaf vandaag 27 oktober bij de Standaard Boekhandel, bij diverse wijnhandels en is beschikbaar via onlineplatformen.

Read more