WineNews

Gentse gewasbeschermer ‘Evoca’ scoort in druivenstaat Californië

20 December 2023

Het Gentse Biotalys, een beursgenoteerde ontwikkelaar van biologische gewasbeschermers, meldde dinsdag dat zijn kandidaat-middel Evoca goed presteerde bij onafhankelijke veldproeven in de Verenigde Staten. Zo bericht zakenkrant De Tijd.

Read more

Iconische wijnmaker Miljenko Grgich overleden op 100-jarige leeftijd

15 December 2023

Van een klein dorpje in Kroatië tot een van de reuzen die de wereldwijde reputatie van Napa Valley-wijn heeft gevestigd. Mike Grgich heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op de regio en op de Amerikaanse wijn in het algemeen. Hij zal voor altijd herinnerd worden van zijn winnende witte wijn op het historische Oordeel van Parijs in 1976.

Read more

Muziekproducer en wijnliefhebber Quincy Jones veilt wijnen bij Christie’s

08 December 2023

Op een online veiling biedt Christie’s ruim 150 kavels aan uit de kelder van trompettist, componist en producer Quincy Jones.

Read more

Wijndomein Valke Vleug brengt eerste mousserende wijn op de markt

07 December 2023

Wijndomein Valke Vleug lanceert haar eerste mousserende wijn: ‘Valke Vleug Brut 2019’. De basiswijn van 100% chardonnay komt van de allereerste oogst op het domein in 2019.

Read more

Artificiële Intelligentie analyseert Bordeauxwijn tot in het kleinste detail

06 December 2023

Artificiële Intelligentie (AI) kan met 100% nauwkeurigheid vaststellen van welk landgoed Bordeauxwijnen afkomstig zijn. Een machine learning-algoritme heeft het vermogen aangetoond om de precieze oorsprong van Bordeauxwijnen te identificeren door hun chemische samenstelling te analyseren. Onderzoekers omschrijven het algoritme als een ‘100% betrouwbaar model’ dat gebruikt zou kunnen worden om ook namaak van topwijnen te bestrijden.

Read more

Mouton Rothschild onthult vintage label 2021 van Japanse Chiharu Shiota

02 December 2023

Château Mouton Rothschild heeft het labelontwerp vrijgegeven voor de jaargang 2021 – de volgende die in fles wordt uitgebracht – en veilinghuis Christie’s biedt een eenmalige liefdadigheidspartij van de wijn aan in verschillende formaten, waaronder een ‘nebukadnezar’ van 15 liter.

Read more

Mark Schiettekat is Vino’s Belgian Wine Personality of the Year 2023

01 December 2023

Het wijnmagazine Vino heeft Mark Schiettekat uitgeroepen tot Belgian Wine Personality of the Year 2023.

Read more

Rémy Dermien kroont zich tot Belgisch Junior Champagne Sommelier 2023

24 November 2023

Rémy Dermien (17 jaar), student aan de hotelschool Ilon Saint-Jacques in Namen, heeft zich op de Champagnewedstrijd voor Belgische hotelscholen gekroond tot beste Junior Champagne Sommelier 2023 voor België.

Read more

Studenten Ter Duinen veroveren Graham’s Port & Pairing Cup

22 November 2023

Twee studenten van hotelschool Ter Duinen, sommelier Guillaume Danneels en slager Ferre Van Hove, veroverden de Graham’s Port & Pairing Cup op de Gentse Horeca Expo met hun ‘Roulade van fazant’ in combinatie met Graham’s 20 Year Old Tawny Port.

Read more

André Van Der Elst verkozen tot Belgische Wijnambassadeur 2023

20 November 2023

De vzw Belgische Wijnbouwers heeft André Van Der Elst verkozen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn van 2023. Met deze prijs eert de sectorvereniging jaarlijks een persoon of instantie die zich het voorbije jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

Read more