WineNews

Dagelijks brengt Winetasting u het meest recente nieuws van tussen wijngaard en fles.
Winetasting vous offre les nouvelles nationales et internationales les plus récentes dans le monde du vin.
 

Mergelbrand vernielt wijnvoorraad Château Neercanne

22 July 2017

De brand die sinds donderdagavond in de mergelgrotten in Kanne woedt, heeft desastreuze gevolgen voor de authentieke mergelgroeve en voor het sterrenrestaurant Château Neercanne in Maastricht. De keuken, voorraadkelder en feestgrot van de zaak kunnen niet meer worden gebruikt. De schade overstijgt de 200.000 euro.

Read more

Michelin koopt 40 procent van The Wine Advocate

06 July 2017

Michelingids koopt 40 procent van The Wine Advocate. De zakenkrant De Tijd schetst het portret van de bekendste hoofdredacteur-wijnrecensent ter wereld, Robert Parker.

Read more

Antwerpse The Glorieus heeft nieuwe eigenaars

01 July 2017

Bijna geruisloos is sterrenrestaurant The Glorious overgegaan in andere handen. Het team in zaal en keuken bleef en werkt frisse ideeën uit. Op Het Zuid hoopt men de Michelinster en het cijfer van Gault&Millau te kunnen behouden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Read more

Rothschild en Pablo Alvarez lanceren nieuwe topwijn in Rioja

01 June 2017

Macan, zo zal hij heten, de nieuwe topwijn uit de Spaanse regio Rioja. Op zich is een nieuwe, rode wijn niet zo verrassend ware het niet dat hij een creatie is van twee grote namen uit het wereldje.

Read more

Hagelandse wijnbouwer Maurice Fol overleden

22 May 2017

In de afgeladen volle Sint-Kwintenkerk namen familie, vrienden, kennissen en gemeentegenoten afscheid van wijnbouwer en ereschepen Maurice Fol (80).

Read more

Nieuwe wijngaard in Moorslede

03 May 2017

Rumbekenaars Marc Dewulf en Charlotte Loosveld startten de voorbij weken met het aanplanten van hun wijngaard in de Diepestraat in Moorslede. Het koppel hoopt om binnen vijf jaar de eerste flessen wijn uit De Wulfgaard te kunnen halen.

Read more

Slecht weer vergalt Belgische wijnoogst

20 April 2017

Vorig jaar maakten de Belgische wijnboeren 25 procent minder wijn. Het vriesweer dat voor deze week aangekondigd is, bedreigt het huidige wijnjaar.

Read more

Wereldproductie wijn daalt in 2016 met 3,2 procent

11 April 2017

De wereldwijde productie van wijn is met 3,2 procent afgenomen in 2016, tot 267 miljoen hectoliter. Dat meldt de internationale wijnorganisatie OIV dinsdag in Parijs.

Read more

Wijngoed Zilver Cruys verrijkt schuimwijn met hoppe

06 April 2017

In het najaar brengt Filip Decroix van Wijngoed Zilver Cruys de Steenstraetse Hoppewijn de eerste schuimwijn verrijkt met hoppebellen op de markt. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

Read more

Belgische wijn wint gouden medaille in Parijs

07 March 2017

Voor de eerste keer sinds het ontstaan van het Franse wijnconcours Vinalies Internationales heeft een Belgische wijn in Parijs een gouden medaille behaald.

Read more