WineNews

Portugezen met voorsprong grootste wijndrinkers ter wereld

25 May 2023

Ook in 2022 blijven de Verenigde Staten het grootste wijnvolume verbruiken. Als we de cijfers van het OIV analyseren, voert Portugal per capita met voorsprong de tabellen aan.

Read more

Vijf Belgische wijnen halen medaille op Concours Mondial van Brussel

24 May 2023

Vijf Belgische wijnen hebben een medaille behaald op de Concours Mondial Brussel.

Read more

MasterClass met Christophe Heynen MW verkent wereldtop van pinot noir

23 May 2023

“Pinot noir is een transparant druivenras. De druif verraadt als geen ander de diverse aspecten van de bodem. Als de bodem niet geschikt is, dan wil de pinot noir niet mee”. Dat zei Piero Incisa della Rochetta vandaag bij de Leuvense wijnhandel Convento op een MasterClass Pinot Noir met Christophe Heynen MW.

Read more

Wijnmaker Jacky Blot uit Loireregio op 75-jarige leeftijd overleden

17 May 2023

Met Jacky Blot verliest de Loirevallei een van zijn emblematische wijnmakers. Blot stierf op maandag 15 mei op 75-jarige leeftijd.

Read more

Wandelen langs en proeven van ‘Wijn in de Lage Landen’

03 May 2023

Van het noorden van Friesland tot in het Vlaamse Heuvelland zijn bevlogen wijnmakers dag in dag uit bezig om in de uitdagingen van ons klimaat op professionele manier wijn te maken. Wijndame Meta van den Boomen neemt je in Wijn in de Lage Landen mee langs de mooiste wijngaarden in Nederland en Vlaanderen.

Read more

Wine Lady Kristel Balcaen wint internationale wijnprijzen in Londen

21 April 2023

De Gentse wijnschrijfster en wijndocente Kristel Balcaen mocht eerder deze week in Londen twee fel gegeerde internationale wijnprijzen mee naar huis nemen.

Read more

Axel Heinz verlaat Ornellaia en Masseto voor Château Lascombes

24 March 2023

Axel Heinz verlaat na 18 jaar Ornellaia en Masseto in Toscane voor Bordeaux om een nieuwe functie op te nemen bij Château Lascombes in Margaux.

Read more

F1-coureur Daniel Ricciardo ontwerpt wijnkaraf in de vorm van zijn schoen

23 March 2023

F1-ster Daniel Ricciardo staat erom bekend bij een overwinning bubbels te drinken uit zijn schoen. De man brengt nu een wijnkaraf uit in vorm van zijn laars.

Read more

Eigenaar van Château Cos d’Estournel neemt buurman Cos Labory over

23 March 2023

De familie Reybier uit Château Cos d’Estournel uit Bordeaux heeft een deal gesloten om het naburige Château Cos Labory in de appellatie St-Estèphe te kopen voor een niet nader genoemd bedrag.

Read more

Recordoogst voor Nederlandse wijnboeren in 2022

22 March 2023

Nederlandse wijnboeren hebben vorig jaar een recordhoeveelheid druiven geoogst, met dank aan de warme, zonnige zomer. Dat meldt de Vereniging Nederlandse Wijn Producenten (VNWP).

Read more