WineNews

​Ruben Struyve wordt ‘Sommelier van het Jaar’, Joyce van Rennes ‘Winelady’

04 March 2024

​Ruben Struyve van ‘La Table de Maxime’ in Paliseul, werd vandaag uitgeroepen tot Sommelier van het Jaar, terwijl Joyce van Rennes van Château Genoels-Elderen werd erkend als Winelady van het Jaar.

Read more

WineWise start met biertrainingen in kader van WSET-programma

03 March 2024

Als aanbieder van wijn-, sterke drank- en saketrainingen kreeg WineWise vaak de vraag waarom bier op de lijst ontbrak. Met een cursus in het kader van het WSET-programma wordt daar nu aan verholpen.

Read more

Cité du Vin krijgt extra financiering via exclusieve wijnveiling van Sotheby’s

29 February 2024

Een online veiling bedoeld om geld in te zamelen voor het Cité du Vin-museum in Bordeaux heeft deze week € 337.000 opgebracht. Tot de meest waardevolle kavel behoorden een dubbele magnum van Le Pin 2011 en een dubbele magnum van Le Pin 2015.

Read more

Eerste wijnbouwcongres voor Vlaams en Nederlands Limburg op 25 april

26 February 2024

Op donderdag 25 april wordt in Hasselt het eerste wijnbouwcongres voor Vlaams en Nederlands Limburg gehouden. Het congres belicht aspecten uit de wijnbouw en wijntoerisme.

Read more

Star Wine List publiceert Top-100 van meest vermelde restaurantwijnen

22 February 2024

Welke wijnproducenten worden het meest vermeld in de wijnlijsten van restaurants en wijnbars over de hele wereld? Star Wine List dook in zijn cijfers.

Read more

Familie de Spoelberch heeft belang in Indiase Sula Vineyards verkocht

19 February 2024

De familie de Spoelberch (AB InBev) heeft haar resterende belang in het Indiase wijndomein Sula Vineyards verkocht. Dat meldt de zakenkrant De Tijd.

Read more

Château Margaux brengt voor het eerst een ‘tweede’ witte wijn op de markt

14 February 2024

De iconische Pavillon Blanc du Château Margaux heeft er voor het eerst een broertje bij nadat het beroemde landgoed besloot een ‘tweede’ witte wijn op de markt te brengen.

Read more

Export van Franse wijnen en gedistilleerde dranken daalde in 2023

13 February 2024

De Franse federatie van wijnexporteurs (FEVS - Fédération des exportateurs de vins et spiritueux de France) komt met cijfers over de export van Franse wijnen en gedistilleerde dranken. Die export daalde in 2023. De buitenlandse verkoop van Franse wijnen, champagnes en cognacs daalde in 2023 met 6% naar 16,2 miljard euro.

Read more

Verkoop van Engelse mousserende wijnen stijgt spectaculair

11 February 2024

De Britse wijnproducent Chapel Down rapporteert een sterke omzetgroei in 2023 en haalt cijfers aan die duiden op een bijzonder voorspoedig jaar voor de detailhandelsverkopen van mousserende wijn van eigen bodem.

Read more

Tien toprestaurants zetten Zwitserse wijn centraal tijdens Swiss Wine Week

09 February 2024

In 10 toprestaurants vindt u tijdens de Swiss Wine Week van 15 tot 22 februari Zwitserse wijn bij de mooiste gerechten.

Read more