WineNews

Wijnproductie in België wellicht voor het eerst boven de 2 miljoen liter

21 September 2022

Lodewijk Waes, voorzitter van de vzw Belgische Wijnbouwers, verwacht dat de wijnproductie in ons land voor het eerst boven de 2 miljoen liter zal uitstijgen. Dat zei hij bij de verkiezing van de beste Belgische wijn in Brugge.

Read more

Loppem krijgt met L’Opero Wines nieuwe wijnhandel en wijnbar

20 September 2022

Wat begon als een droom maar uiteindelijk een woelig project werd, is nu uitgemond in L’Opero, een nieuwe wijnhandel en wijnbar in Loppem.

Read more

Frankrijk wordt in 2022 opnieuw het op één na grootste wijnland ter wereld

18 September 2022

Volgens de eerste schattingen zou Frankrijk zijn opbrengsten in 2022 zien stijgen en opnieuw de op een na grootste wijnproducent ter wereld worden, na Italië maar vóór Spanje.

Read more

Gigondas AOC mag ook witte wijnen produceren vanaf oogst 2023

17 September 2022

Het Franse Nationaal Instituut voor Oorsprong en Kwaliteit (INAO) stemde unaniem positief voor het verzoek om de AOC Gigondas uit te breiden tot witte wijnen voor de oogst van 2023.

Read more

Schrijnend getuigenis van wijnmaker Yoan Le Menn uit de Gascogne

16 September 2022

In een pakkende maar tegelijk schrijnende boodschap aan zijn klanten en partners, getuigt Yoan Le Menn van Domaine Horgelus over de aartsmoeilijke tijd die veel wijnmakers doormaken. We citeren letterlijk.

Read more

Charla Bosman is Zuid-Afrikaanse Young Winemaker of the Year

14 September 2022

Tim Atkin MW scoorde bij zijn 2022 South African Report zowat 100 wijnen. Duncan Savage is Winemaker of the Year. Maar de meest verrassende score is voor de jonge Charla Bosman als Young Winemaker of the Year.

Read more

Bourgognegrootheid Louis-Fabrice Latour op 58-jarige leeftijd overleden

10 September 2022

Louis-Fabrice Latour, de voorzitter van het Maison Louis Latour, een van de grootste handelsondernemingen in Bourgondië, overleed in de nacht van 5 op 6 september op 58-jarige leeftijd.

Read more

St-Emilion 2022 promoot Château Figeac tot Premier Grand Cru Classé A

08 September 2022

Château Figeac is de enige wijnproducent die een felbegeerde promotie naar de Premier Grand Cru Classé A-status in de Saint-Emilion 2022-classificatie heeft weten te behalen. Het voegt zich daarmee bij het Château Pavie in de topklasse van de 2022-classificatie.

Read more

Journalist Dennis Van den Buijs schreef verhalen bij elk glas wijn

08 September 2022

In zijn boek ‘Wijn’, schreef radiojournalist Dennis Van den Buijs honderd sprankelende wijnverhalen die je wil doorvertellen en die het nog leuker maken om over wijn te praten.

Read more

Belgische beurswaakhond waarschuwt voor beleggingsaanbiedingen in wijn

31 August 2022

De FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten van ons land, waarschuwt in een persbericht opnieuw voor frauduleuze beleggingsaanbiedingen in wijn.

Read more