Caroline Fiot wordt de nieuwe keldermeester van Champagne Ruinart
Het champagnehuis Ruinart kondigde zopas aan dat Caroline Fiot er de nieuwe keldermeester wordt. Zij volgt Frédéric Panaïotis op, keldermeester sinds 2007, die dit jaar is overleden.
Als landbouwkundig ingenieur en oenoloog aan het Institut Agro de Montpellier, begon Caroline Fiot haar carrière in de wijngaarden van Saint-Emilion. Deze eerste ervaring inspireerde haar om haar carrière in de wijnwereld voort te zetten. Vervolgens deed ze internationale ervaring op in wijnhuizen in de Verenigde Staten en Vietnam. Terug in Frankrijk voltooide Caroline Fiot haar wetenschappelijke opleiding door toe te treden tot de LVMH-leerstoel aan de ESSEC Business School.
In 2016 trad Caroline Fiot in dienst bij Maison Ruinart, waar ze zich aansloot bij het oenologieteam onder leiding van keldermeester Frédéric Panaïotis. Ze zat er in de proefcommissie en was verantwoordelijk voor het beheer van de fermentaties tijdens de oogst. Tegelijkertijd leidde ze onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten naar de impact van het licht op de Ruinart Blanc de Blancs. Gedurende deze vijf jaar werkte ze ook aan de aanpassing van wijnbouwpraktijken aan klimaatverandering en voerde ze microvinificatieproeven uit als onderdeel van de aanpassing van druivenrassen. Ze
werkte mee aan de ontwikkeling van de eerste edities van de nieuwe cuvée Ruinart Blanc Singulier.
Na een periode bij Chandon Argentine in 2020 keerde ze in 2021 terug naar Champagne en nam ze de verantwoordelijkheid op zich voor de wijngaard Mont Aigu binnen Moët & Chandon. Drie jaar later werd ze benoemd tot manager van alle cuveries en hield ze toezicht op de producties in de regio Epernay.
Vanaf 1 januari wordt zij de nieuwe keldermeester bij Ruinart.
