Zeldzame ‘Grand Constance 1821’ afgehamerd op € 25.000
Belgische wijnen veroveren de kaart van buitenlandse sterrenrestaurants
Belgische wijnen prijken steeds op meer kaarten van gerenommeerde restaurants. Dat blijkt uit een rondvraag van de krant Het Nieuwsblad.
Koning Charles III benoemt Laurent-Perrier als Britse hofleverancier
Koning Charles III heeft Laurent-Perrier de prestigieuze Royal Warrant verleend, waarmee het Champagnehuis wordt bevestigd als officiële hofleverancier van de Britse koninklijke familie.
Chinese fraudeur achter de tralies voor het bottelen van nep-Lafite en Petrus
Een Chinese fraudeur heeft een gevangenisstraf van vijf jaar gekregen nadat hij werd betrapt met 786 flessen namaakwijn met daarop o.a. etiketten van het prestigieuze Château Petrus.
Peter Doomen en Tom Ieven verkennen champagne en kaas in nieuw boek
Wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven beginnen hun reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben.
Ondernemers H.Essers investeren in nieuw wijndomein in Gors-Opleeuw
Krijgt Limburg binnenkort een nieuw wijndomein? Drie ondernemers, onder wie Hilde Essers, hebben het plan opgevat om de kasteelhoeve van Gors (Borgloon) uit te bouwen tot een wijnbelevingscentrum. Dat bericht de regionale editie van Het Nieuwsblad vandaag.
Cavahuis Freixenet zet personeel thuis wegens uitzonderlijk extreme droogte
De Catalaanse cavamaker Freixenet heeft wegens de grote droogte die Spanje teistert een soort tijdelijke werkloosheidsregeling wegens overmacht aangevraagd voor mogelijk 615 werknemers. Dat meldde onder meer de Spaanse krant La Vanguardia maandag.
Vlaams technologisch bedrijf Frolight beschermt wijngaarden tegen vorst
Het bedrijf Frolight, opgericht in 2021 door Laurens De Vos (35) en Alexander Schmidt (37), sloot zopas een strategische samenwerking met Bekaert. Frolight ontwikkelt milieuvriendelijke én efficiënte manieren om wijngaarden tegen vorst te beschermen. Dat bericht de zakenkrant De Tijd.
Collioure en Banyuls overwegen om deel van wijngaarden te verplaatsen
Omwille van de klimaatverandering bestuderen de wijnbouwers van de regio Collioure en Banyuls de noodzaak om een deel van hun wijngaarden te verplaatsen naar hoger gelegen delen. Ook het wijn toerisme moet volgens de lokale wijnmakers sterker gepromoot worden.
Familie De Brouwer verkoopt iconisch restaurant en hotel Les Eleveurs
Andy De Brouwer (48) en zijn zus Amanda (51) hebben dinsdag een zware knoop doorgehakt. Ze tekenden de verkoopakte van zowel het restaurant als het hotel Les Eleveurs dat al meer dan 125 jaar in handen van de familie was en waar zij zelf de vierde generatie vertegenwoordigden. Nieuwe eigenaar is Julian Staar (32) uit Lot die het hotel en restaurant een nieuw elan wil geven. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.
Nature-studie: klimaatverandering maakt 70% van wijnregio’s ongeschikt
Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Nature Reviews Earth & Environment, zou tot 70% van de wijnproducerende regio’s in de wereld ongeschikt kunnen worden voor de druiventeelt als de opwarming van de aarde meer dan 2°C bedraagt.