Koning Charles III benoemt Laurent-Perrier als Britse hofleverancier

Koning Charles III heeft Laurent-Perrier de prestigieuze Royal Warrant verleend, waarmee het Champagnehuis wordt bevestigd als officiële hofleverancier van de Britse koninklijke familie.

Koning Charles bezocht Champagne Laurent-Perrier voor het eerst met Lord Mountbatten in 1979 en hij is altijd een fan van het merk geweest. Hij had eerder de Royal Warrant toegekend aan Laurent-Perrier als Prins van Wales, maar hij heeft nu de eer aan het familiebedrijf toegekend als Zijne Majesteit de Koning.

Ook Koningin Camilla mag nu koninklijke warrants uitgeven. Ze maakte zeven selecties, waaronder Camel Valley, een Engelse wijnproducent in Cornwall.

Bob Lindo, die samen met zijn vrouw Annie Camel Valley oprichtte, zei: 'Hare Majesteit heeft een grote belangstelling getoond voor de ontwikkeling van Engelse wijnen en als president van Wine GB, die de sector vertegenwoordigt, is zij een geweldige bron van aanmoediging en enthousiasme geweest. . Om nu benoemd te zijn tot een van haar eerste hofleveranciers is heel bijzonder.’

Meer dan 800 bedrijven beschikten over koninklijke warrants tijdens het bewind van koningin Elizabeth II. Die warrants werden technisch gezien ongeldig toen ze stierf, en veel bedrijven werd gevraagd opnieuw een aanvraag in te dienen nadat koning Charles in september 2022 werd gekroond.

Met de Royal Warrant mag de houder het Royal Arms op de verpakking weergeven, wat prestige aan het merk verleent. Veel drankenmerken dragen het Royal Arms, waaronder Bollinger, Pol Roger, Mumm, Krug, Lanson, Roederer, Moët, Veuve Clicquot, Dubonnet, Harveys sherry, Dewar’s, Laphroaig en Justerini & Brooks.