Lentedegustatie

Organisation
Location
De Schuur
Stationsstraat 211
9880 Aalter
geld Entrance fee
Gratis
Target audience
For everyone
Date
26 April 2024
17:00 - 21:30
27 April 2024
13:30 - 18:00

Vrijdag 26 en zaterdag 27 april kan u weer genieten van een selectie lente-en zomerwijnen uit Italië & Frankrijk.
En… er zal weer heel wat nieuws op de tafel staan. Deze keer is het Provence boven: 2 nieuwe domeinen… Château de la Gaude, een topper van formaat & Domaine Canta Rainette, pure authenticiteit. Gezien de steeds maar stijgende prijzen, vond ik het een must om ook enkele nieuwe wijnen onder de €10,00 voor te kunnen stellen. En de zoektocht is geslaagd: toffe, makkelijke drinkers voor elke feestje, voor elke bbq of gewoon op het terras. Ik vond een domein in Sicilië en eentje in Frankrijk.

Uiteraard ook enkele toppers op de proeftafel… Zo is er de nieuwe witte creatie van Tenuta Collazzi, de schitterende wijnen van Boschetto Campacci, de wijnen van Nicola Biasi (die ondertussen ook op de wijnkaart staat van La Rigue in La Réserve), Château de la Jaubertie, Château Roubine, de nieuwe bottelingen van Château Roquefort (enorm geprezen door James Suckling),…

Maar … wie lente & zomer zegt, denkt ook onmiddellijk aan een tof glas rosé! Een zeer ruime keuze zal op de degustatietafel staan; van een eenvoudige vin-de plaisir tot de grote gastronomische toppers! En ook de bubbels zijn van de partij: van een zeer kwalitatieve cava tot champagnes om u tegen te zeggen… allemaal te proeven.

Dit alles in de sfeervolle omgeving van 'De Schuur' te Aalter