Zin in een horloge van oude Pape Clément-vaten om de pols?

Het blijkt om een wereldprimeur te gaan: een polshorloge vervaardigd uit gebruikte eiken wijnvaten van het prestigieuze Château Pape Clément. Het horloge wordt uitgebracht in een beperkte serie van 300 exemplaren en kost 349 euro.

Dit unieke horloge combineert twee ambachten: houtbewerkers halen de fijnste details uit een bijzondere en historische houtselectie en horlogemakers gaan er vervolgens mee aan de slag. Van deze horloge werden 300 exemplaren gemaakt, als eerbetoon aan de stichting van Bordeaux in 300 voor Christus.
"Ons verhaal is een eerbetoon aan onze passie voor avontuur”, zeggen de jonge ondernemers Daniel, Kevin en Jeroen van Woodwatch.
De drie ondernemers gingen met hun project van start in 2013. “We handelden vanuit de overtuiging dat duurzame producten en materialen het potentieel hebben om de manier van denken over de impact van producten die mensen dragen, promoten en gebruiken, te veranderen. Na lange uren schetsen en brainstormen, veranderden de dagen in maanden en werden de eerste prototypes werkelijkheid. Deze horloges hebben uiteindelijk geleid tot de officiële lancering van het merk in de zomer van 2013”.