WineWise start met biertrainingen in kader van WSET-programma

Als aanbieder van wijn-, sterke drank- en saketrainingen kreeg WineWise vaak de vraag waarom bier op de lijst ontbrak. Met een cursus in het kader van het WSET-programma wordt daar nu aan verholpen.

WSET (Wine & Spirit Education Trust) werd ruim 50 jaar geleden opgericht als wijnopleidingsinstituut. In de loop der jaren zijn daar spirits en sake-training aan toegevoegd. De bieropleiding is de volgende logische stap. Net als bij de wijnopleidingen zijn er ook deze keer onafhankelijke deskundigen met wereldfaam in de bierwereld ingeschakeld om de kwaliteit van de inhoud te garanderen.

"Als WineWise zijn wij dan ook erg blij dat we als een van de eersten in Europa deze cursussen aanbieden. Met Luc De Raedemaeker hebben we de nodige knowhow in huis gehaald", zegt Sybille Troubleyn, managing director van WineWise.

Als directeur van Brussels Beer Challenge beschikt De Raedemaeker over de nodige expertise van zowel de Belgische als de internationale bierwereld. Ondertussen beschikt hij, na een intensieve training op het WSET-hoofdkantoor, over de nodige vaardigheden om de cursussen te geven volgens de educatieve principes van WSET.

Het nieuwe WSET-bierniveau 1 is een beginnerskwalificatie voor iedereen die de basis wil leren over lagers, ales, zuren en meer. Tijdens een korte en interactieve cursus leer je de basis van bierproductie, bierstijlen, bediening, foodpairen en natuurlijk het proeven van bier zelf.

Meet info bij WineWise.

WineWise start nu ook met biertrainingen, in het kader van het WSET-programma / foto WSET