Wijnwinkel Manero opent deuren in Mechelen

Filip Mertens, zaakvoerder van de wijn- en champagnezaak The Bubble Company, opende op 1 april aan de Dendermondsesteenweg zijn wijnwinkel Manero. Het grote keldermagazijn geeft heel wat mogelijkheden om te stockeren. Manero moet in de toekomst doorgroeien naar een wijnbelevings- en delicatessenzaak. Dat bericht Gazet van Antwerpen.

Filip Mertens heeft ook een eigen wijngaard in het Franse Epernay en het champagnemerk Victor & Charles. Hij deed zijn zaakjes vanuit een gesloten magazijn. Met de eerste coronagolf werd al snel duidelijk dat de grote leveringen aan de horeca en groothandel wel even zouden stilliggen. "Ik had een grote voorraad en ben dan met een webwinkel begonnen", zegt Filip. 
De webshop was één ding, maar heel wat mensen willen toch ook in een fysieke winkel binnenstappen. "In deze coronatijden heb ik eerst pop-upwinkel geopend op de hoek van de Floridastraat en de Overwinningsstraat."

Oorspronkelijk was het de bedoeling enkel in november en december open te houden. Omdat de horeca gesloten bleef, hield hij de pop-up tot februari open. "Ik zou het fysieke contact met de klanten voor geen geld meer willen missen, al is handel drijven vanachter mijn bureau, zoals vroeger, ook leuk. Nu heb ik veel meer het gevoel van betrokkenheid. Ik lever mijn product aan de klant en krijg van de man in de straat feedback. Ik kijk al uit naar deze interacties in mijn nieuwe shop", zegt hij.