Wijnschrijver Frank Van der Auwera overleden

Wijnschrijver Frank Van der Auwera is vrijdag 3 december overleden. Van der Auwera genoot vooral bekendheid voor zijn Wijnkoopgids, die meer dan dertig edities kende.

Wijnkenner Peter Doomen schrijft in een bijdrage op de website Doorbraak.
“Misschien moeten we samen wel eens aan een project denken. Virtueel of gedrukt.” – het was zowat de laatste betekenisvolle boodschap die Frank me stuurde. Ik heb er lang over nagedacht en had zeker ideeën. Een gids voor champagne die in ons land te koop is, leek ons het meest relevante.
Maar het heeft niet mogen zijn. In het najaar van 2018 en het voorjaar van 2019 werkten we nog samen, maar toen begon een periode van ziekte. Na enkele operaties in 2019 hadden we in 2020 nog sporadisch contact. Toen, in het voorjaar van 2021, werd Frank getroffen door een beroerte.
Zijn dochter Anastasia was vanaf dat moment degene die ons op de hoogte hield. Aanvankelijk zag het er niet goed uit, al toonde hij na de slopende zomer van 2021 tekenen van herstel.
Half oktober leek het tij gekeerd. Een kritieke operatie was goed verlopen, en de verpleging maakte zich sterk dat we binnenkort zouden schrikken van zijn gebabbel. 3 december had hij een goede dag, met veel knuffels en zowaar een paar woordjes. Die avond wisselde hij de aardse kelk voor het hemelse glas. Het ga je goed Frank. Slaap nu maar vredig in Bacchus’ armen."