Wijnman Paul Van Dinter krijgt topscore voor zijn Rioja-project

El Primavera, een rode wijn, die door de Limburgse wijnhandelaar en -producent Paul Van Dinter wordt gemaakt in de Rioja Alavessa heeft van de wijnrecensent Tim Atkin MW een score van 92/100 gekregen. “Een geweldige erkenning”, aldus Van Dinter in Het Belang van Limburg.

Paul Van Dinter is in ons land  gekend als wijnhandelaar. Meer dan 40 jaar verkocht hij vanuit zijn zaak in Dilsen-Stokkem een selectie van internationale wijnen. “In 2015, toen ik 60 ben geworden, heb ik mijn grote droom kunnen realiseren om in Spanje een wijngaard van 6 hectare te kunnen kopen, en zelf van start te gaan met het maken van wijn”, vertelt hij. Dat doet hij samen met Carlos Fernandez Gomez van Bodegas Tierra.
Van Dinter produceert vandaag in de regio van Rioja Alavesa zo’n 13.000 flessen. El Primavera komt van 100% tempranillo.

Drie jaar geleden verkocht Van Dinter zijn zaak in Limburg aan Peter Geurden om zich volledig op de wijnbouw te kunnen toeleggen. Vorig jaar werd de handel, die intussen werd omgedoopt tot Grapes House of Wines, doorverkocht aan Maxim Geurden (ex-Mardaga) en Koen Claes (Wineplus). Paul Van Dinter blijft aan het bedrijf verbonden voor de selectie van een aantal wijnen en de contacten met key-accounts. Zijn eigen productie is exclusief te koop bij Grapes House of Wines.
 

Paul Vn Dinter