Wijnmaker van Domaine de Trévallon overleden

Éloi Durrbach, visionair wijnmaker uit de Provence, is vrijdag 12 november plotseling overleden, in de buurt van zijn wijngaarden op het Domaine de Trévallon. Durrbach werd 71 jaar.

Éloi Durrbach is de emblematische stichter van het Domaine de Trévallon, in de Alpilles. Durrbach, geboren in 1950 in Cavalaire, studeerde wiskunde en architectuur in Parijs, voordat hij zijn bestemming als wijnmaker in de Alpilles vond. Op de onbebouwde stukken land die zijn ouders kochten in Saint-Étienne-du-Grès, in de Bouches-du-Rhônes, op de noordelijke hellingen van het massief van de Alpilles, was de jonge Éloi ervan overtuigd dat hij een grote rode Provence kon produceren.
Autodidact In dit Provençaalse landschap van heuvels, garrigues en steeneiken koos deze autodidact niettemin voor een blend die ver verwijderd is van de plaatselijke canons. Hij volgde het advies van Jules Guyot, die beweerde dat om in de Provence goede rode wijnen te maken, syrah moest worden vermengd met cabernet sauvignon. De eerste wijnstokken werden in 1973 geplant.

Foto SG