Mullineux uit Swartland wordt voor 5de maal Platters’ Winery of the Year

De best presterende wijnmakerij van het jaar In Zuid-Afrika gaat naar de wijnmakerij die na de jaarlijkse laatste proefronde de meeste vijfsterrenbeoordelingen behaalt. Voor 2023 is dat Mullineux, met een verbazingwekkende reeks van acht vijfsterrenresultaten. Het is de vijfde keer dat Mullineux uit Swartland de hoogste quotaties in Platter binnenrijft, na 2014, 2016, 2019 en 2020.

Deze 43e editie van Zuid-Afrika's favoriete wijngids bevat meer dan 900 producenten, handelaars en merken, waaronder 37 nieuwe, en meer dan 8.000 lokaal geproduceerde wijnen, evenals cognac, spirits en sherry-wijnen.

De Editor's Award Winery of the Year erkent een wijnbouwer of -team die, op basis van de prestaties in de huidige editie en hun staat van dienst, ambassadeurs bij uitstek zijn voor Zuid-Afrikaanse wijn. Dit jaar gaat de prijs naar Duncan Savage, lid van Cape Winemakers Guild en zijn boetiekwijnmakerij Savage Wines in Kaapstad. Savage Wines behaalde vorig jaar maar liefst zeven vijfsterrenbeoordelingen. 

De Newcomer Winery of the Year wordt uitgereikt aan de producent die dit jaar debuteert in Platter's en de hoogste scores behaalt. Die prijs gaat naar Trade Winds Wine, eigendom van vrienden en oude serieuze wijnliefhebbers Martin Voigt en Richard Wells, met een briljante vijfsterren Cabernet Sauvignon.

Meer info over de Platter-gis vind je op www.wineonaplatter.com

Een gesprek met Chris Mullineux / Foto K.V.