Wijnhandel Cavatappi trekt van Gent naar Sint-Amandsberg

Wijnwinkel Cavatappi verhuist na meer dan 20 jaar naar een nieuwe thuis in Sint-Amandsberg. Op de laatste dag hadden Silvana Bearzatto en haar zoon Michiel De Smet nog de handen vol. “Het voelt toch vreemd”, geeft Michiel toe in een gesprek met de regionale editie van Het Nieuwsblad.

De afgelopen twee decennia groeide Cavatappi (Italiaans voor ‘kurkentrekker’) uit tot een Gents huis van vertrouwen. Silvana en Michiel introduceerden lekkere maar betaalbare Italiaanse wijnen in Gent. Vanaf eind deze maand vind je hen in Sint-Amandsberg. Het pand in de Poel blijft evenwel een stukje Italië in de stad: de mensen achter restaurant ‘In Bocca Lupo’ in het Patershol hebben er plannen voor een nieuw restaurant.

De laatste namiddag van Cavatappi vorig weekend lokte heel wat volk naar de Poel. "Veel klanten willen nog een laatste keer langskomen", zegt Michiel. "Voor ons voelt het wel vreemd, maar gelukkig is het niet zo dat we ermee stoppen. Meer nog, op de nieuwe locatie zullen we nog beter bereikbaar zijn."

Het nieuwe adres van Cavatappi is Victor Braeckmanlaan 136 in Sint Amandsberg.