Wijngoed Zilver Cruys verrijkt schuimwijn met hoppe

In het najaar brengt Filip Decroix van Wijngoed Zilver Cruys de Steenstraetse Hoppewijn de eerste schuimwijn verrijkt met hoppebellen op de markt. Dat bericht Het Nieuwsblad vandaag.

Enkele jaren geleden pakte Filip Decroix van Wijngoed Zilver Cruys in Boezinge uit met een eerste opmerkelijke schuimwijn. De Wipers Poppy Wine, een schuimwijn met klaproosextract, werd aanvankelijk heel erg gesmaakt. Vooral vanuit Engeland kreeg Decroix heel wat bestellingen binnen, maar het succes bleef niet duren. Na de aanslagen en door de brexit vinden minder Britten de weg naar het wijngoed. "De verkoop daalde immens. Ik moest me herbronnen en ging op zoek naar een nieuwe uitdaging. Als wijngoed in het midden van de Westhoek leek het me een goed idee om iets met hoppe te doen."

Bij zijn zoektocht om het juiste evenwicht te vinden tussen de wijn en de hoppe, gebruikte Decroix vele liters wijn en verschillende hoppesoorten. Inmiddels testte Decroix zijn creatie al uit bij bier- en wijnliefhebbers.
"Door de vele goede reacties kijk ik er naar uit om de nieuwe wijn te lanceren. De Steenstraetse Hoppewijn is ideaal als aperitief, maar kan ook als begeleidende wijn bij een gerecht geschonken worden."
Decroix omschrijft de smaak als een combinatie van de elegantie van een schuimwijn, de neus van de hop en het fruitige karakter van de Chardonnaydruif die gebruikt werd bij het productieproces. De hoppewijn zal in flessen van 37,5 cl en van 75 cl beschikbaar zijn. Decroix wil zijn nieuw product ook in echte streekbiercafés aanbieden.
Decroix is ook volop bezig met het testen van nieuwe etiketten. "Ik zou graag stoffen etiketten hebben. Dat zou ook een heel mooie primeur zijn", kijkt hij reikhalzend vooruit.