Megafusie: wijnfamilies Pinault en Henriot bundelen de krachten

De families Pinault en Henriot, respectievelijk eigenaren van Artémis Domaines en Maisons & Domaines Henriot, kondigen nu officieel aan dat ze hun wijndomeinen zullen bundelen. De nieuwe groep wordt geleid door de familie van miljardair François Pinault.

Het gerucht circuleerde al enkele dagen, het is nu officieel: de families Pinault (Artémis Domaines) en Henriot (Maisons & Domaines Henriot) verenigen hun wijndomeinen. In een officieel persbericht kondigt de familie Pinault, eigenaar van Artémis Domaines, een onmiddellijke bundeling van haar wijndomeinen aan met Maisons & Domaines Henriot, die met name eigenaar is van de landgoederen van Bouchard Père & Fils in Beaune, William Fèvre in Chablis, of Maison Henriot in Champagne.

Deze nieuwe entiteit, die de naam Artémis Domaines behoudt, is voor het grootste deel in handen van de familie Pinault, die al eigenaar is van onder meer Château Latour, 1er grand cru classé in Pauillac, Clos de Tart in Morey-Saint-Denis en ook de Domaine d'Eugénie in Vosne-Romanée.
De families die Maisons & Domaines Henriot bezitten zullen minderheidsaandeelhouders zijn in deze nieuwe groep, die een raad van toezicht heeft die wordt voorgezeten door Gilles de Larouzière Henriot en die zal worden geleid door Frédéric Engerer, de ceo van Artémis Domaines.

Het gereputeerde Château Latour in Pauillac / foto S.G.