Wijndomein Valke Vleug brengt eerste mousserende wijn op de markt

Wijndomein Valke Vleug lanceert haar eerste mousserende wijn: ‘Valke Vleug Brut 2019’. De basiswijn van 100% chardonnay komt van de allereerste oogst op het domein in 2019.

De wijn werd in de zomer van 2020 gebotteld en vertoefde 40 maanden sur lattes.
Wijnmaker Pieter Raeymaekers: "Ik koos voor een gebalanceerde basiswijn met ingetogen aroma's. Zo kon de tweede gisting op fles en de lange tijd op de lies zijn werk doen. Een paar weken geleden hebben we de wijn gedegorgeerd. Om het fijne karakter van de Brut 2019 te onderstrepen werd gekozen voor een dosering van slechts 3 gram per liter".

Raeymaekers omschrijft de Brut 2019 als een vineuze bubbel die in de neus brioche en amandel combineert met rijpe appel. 

Ook het label is vernieuwend. De gebouwen van het domein zijn van de hand van architect Vincent Van Duysen. "Het beton moet exact die kleur zijn", waren de woorden van de architect toen hij de eerste keer de wijngaard bezocht.
Zo werd er ook doordacht naar de kleur en de structuur van het nieuwe wijnlabel gekeken. Geen aluminium 'coiffe' bovenaan de kurk, maar een neklabel als afwerking.

De Valke Vleug Brut is enkel beschikbaar via vinetiq.eu aan € 24,95.

De eerste mousserend wijn van het domein / foto Valke Vleug
Wijnmaker Pieter Raeymaekers / foto Valke Vleug