Wijndomein Aldeneyck pakt uit met Charles Pinot Noir 2018 Limited Magnum

De Maaslandse wijnmaker Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck heeft 20 jaar gewacht om zijn 1ste signatuurwijn te maken. Nu legt hij de ‘Charles Pinot Noir 2018 Limited Magnum’ in de rekken.

"Met de pinot noir-wijnstokken van de Bourgognekloon 777, die ik in 2005 in de kiezelbodem aan de Limburgse Maas kon planten, was nu de tijd rijp om in een bijzonder wijnjaar een bijzondere wijn te maken", vertelt wijnmaker Karel Henckens.
"Iedereen zal zich herinneren dat in 2018 de zon andermaal overuren draaide in de warme Limburgse Maasvallei", herinnert Henckens ons.

Henckens: "Pinot Noir is uitgegroeid tot het uithangbord in Cool Climat regio’s op onze hele planeet en in het bijzonder in z’n Limburgs droomterroir. Na 20 maanden rijping in de barriques van Chassin was het resultaat echt opwindend!"
De wijn toont een doordringende en geconcentreerde kruidige en complexe smaak met een gigalengte die door de wijnmaker wordt omschreven als “bedwelmend en bijna zondig". In elk geval met veel liefde begeleid naar de fles, een magnumfles in dit speciale geval.
Van deze wijn werd een exclusieve oplage van 981 magnums gebotteld, gehandtekend door de wijnmaker. Deze 'Charles' kreeg onlangs de hoogste quotering met 5 sterren in de Belgische Wijngids" en ontving ook veel lof in het Nederlandse magazine Perswijn, met ook daar een hoogste quotering van alle Belgische wijnen.
 

Foto Aldeneyck