Wandelen langs en proeven van ‘Wijn in de Lage Landen’

Van het noorden van Friesland tot in het Vlaamse Heuvelland zijn bevlogen wijnmakers dag in dag uit bezig om in de uitdagingen van ons klimaat op professionele manier wijn te maken. Wijndame Meta van den Boomen neemt je in Wijn in de Lage Landen mee langs de mooiste wijngaarden in Nederland en Vlaanderen.

Dit boek geeft die wijnmakers een gezicht en gaat dieper in op de smaak van onze eigen wijn. Van wijngaard en druivenras tot duurzame wijnbouw en het vinificatieproces in de kelder.
De sfeervolle foto's van Sarah Distel illustreren het persoonlijke verhaal van de wijnmakers en voeren je mee naar de meest idyllische plekken. Dit boek zal menig liefhebber van wijn, lekker eten, lokale producten en de prachtige plekken in eigen land doen watertanden.
De Vlaamse domeinen die in dit boek aan bod komen zijn Aldeneyck, Pietershof, Genoels-Elderen, Clos d’Opleeuw, Entre-Deux-Monts en Oud Conynsbergh.
De Nederflandse wijnmakers, die numeriek in de meerderheid zijn in deze publicatie, zijn: De Koen, Saalhof, MinZeven, De Frysling, Hof van Twente, Aan de Breede Beek, Betuws Wijndomein, De Colonjes, De Kleine Schorre, Dassemus, Wijngoed Wolf, Wijngoed Thorn, De Apostelhoeve en St. Martinus.

Foto Lannoo