Vinopres lanceert eerste Gids van de Belgische Wijn

Vinopres lanceert op het eind van de zomer de ‘Vino! Gids van de Belgische Wijn’. Producenten van Belgische wijn kunnen vanaf nu hun stalen opsturen.

Vinopres, uitgever van Vino Magazine, heeft besloten een gids uit te brengen die volledig gewijd is aan Belgische wijn. De Belgische wijn is op een punt aanbeland dat het een eigen gids verdient, alus de initiatiefnemers. Deze gids zal jaarlijks in twee edities (Frans en Nederlands) verschijnen en op grote schaal in België worden verspreid via het netwerk van boekhandels en wijnwinkels, evenals bij restauranthouders en journalisten. Het doel is de Belgische wijnproductie, die elk jaar in kwaliteit en kwantiteit toeneemt, te promoten.

Alle ingestuurde wijnen zullen geproefd worden door een jury bestaande uit binnenlandse en internationale wijnprofessionals. De jurering zal doorgaan in het stadhuis van Brussel. De degustaties zullen plaatsvinden onder toezicht van de Concours Mondial van Brussel. Na de jurering zullen alle wijnen een score op 100 krijgen. 

De beste wijnen zullen voorgesteld worden in de gids. Elke weerhouden wijn zal verschijnen met de behaalde score (op 100), een commentaar bij de wijn en een voorstelling van het wijndomein.

U bent producent van Belgische wijn? Dan kan u alle nodige info verkrijgen door een mailtje te sturen naar charles.piron@vinopres.com