Vermeende fraudeurs gearresteerd na Pétrus-zwendel van € 95.000

Drie vermeende fraudeurs zijn gearresteerd nadat ze ervan werden beschuldigd een handelaar € 95.000 aan valse bankbiljetten te hebben betaald voor 18 flessen Pétrus 2000 en een paar exquise champagnes. Dat meldt de krant Le Parisien.

Rechercheurs hebben twee mannen en een vrouw aangehouden, maar hebben de wijnen nog niet kunnen achterhalen. De vermeende bendeleden moeten volgende maand terechtstaan.
De wijnhandelaar, gevestigd in Hauts-de-Seine, vertelde Le Parisien dat hij in februari werd benaderd door een potentiële koper. Die beweerde een tussenpersoon te zijn die werkte voor een Russisch echtpaar dat een weekend in de Franse hoofdstad wilde doorbrengen.
"Hij leek me een kenner", zei de wijnhandelaar. De koper zocht in eerste instantie naar 12 flessen Petrus 2000, een van de meest gevierde jaargangen van een van de meest prestigieuze wijnen uit Bordeaux. Later verhoogde hij zijn verzoek tot 18 flessen Pétrus en nog eens twee flessen fijne champagne.
De zelfstandige wijnhandelaar gebruikte verschillende contacten om de flessen te verkrijgen. "Dat was voor mij een enorme investering", zei hij. "Maar ik heb geen seconde gedacht dat het fraude was". 
De handelaar ontmoette een stel dat zich voordeed als rijke Russen in een chique brasserie aan de Avenue des Ternes in Parijs. Na de maaltijd overhandigde hij de wijnen uit de kofferbak van zijn auto in ruil voor een zak bankbiljetten.
Hij besefte al snel dat zeze nep waren, maar de bende had de wijnen naar verluidt al in een karretje de hoek om gereden. "Ik stapte uit de auto en rende als een gek over de weg om mijn flessen te vinden", zei de koopman, maar zijn pogingen om ze terug te halen waren zinloos.
De wijnhandelaar waarschuwde de politie, die de arrestaties nu acht maanden later heeft verricht.