Torres uitgeroepen tot ‘s werelds meest bewonderde wijnmerk 2022

De Spaanse wijnproducent Familia Torres heeft zijn kroon als ‘s werelds meest bewonderde wijnmerk behouden nadat de wijmaker ook in 2022 bovenaan de lijst prijkt. De rangschikking met de 50 meest bewonderde wijnproducenten werd voor de 12de keer al opgesteld.

De lijst is samengesteld door een panel van vooraanstaande wijnkopers, sommeliers, groothandelaren, bareigenaren, Masters of Wine, wijnschrijvers en -docenten van over de hele wereld, op initiatief van Drinks International.
Torres maakte indruk op het panel met zijn consistentie en kwaliteit. Omdat Torres gevestigd is in de Catalaanse regio, won het meteen ook de prijs voor het meest bewonderde wijnmerk in Europa. Het Australische Penfolds, vooral bekend om zijn Grange-wijnen, claimde de tweede plaats en daarmee de prijs voor Most Admired Wine Brand in Australasia, terwijl voormalig kampioen Catena Zapata het podium vervolledigde. Het familiebedrijf in Mendoza behield ook zijn kroon als het meest bewonderde wijnmerk in Zuid-Amerika.

Shay Waterworth, redacteur van Drinks International: "The World's Most Admired Wine Brands 2022 toont de meest iconische, innovatieve en gerespecteerde producenten ter wereld. Het behalen van een plaats op deze prestigieuze lijst is een serieuze prestatie gezien de duizenden merken over de hele wereld en ik feliciteer degenen die dit jaar in onze top 50 staan. De gekozen producenten hebben het respect verdiend van honderden wijnprofessionals en experts van over de hele wereld.
De hoogste nieuwkomer dit jaar was de Spaanse Bodegas Protos, die voor het eerst de lijst binnenkwam op nummer 28, terwijl de hoogste stijger het eveneens Spaanse La Rioja Alta is, die vorig jaar 46 plaatsen behaalde om nu nummer 4 te bereiken.

Justin Smith, uitgever van Drinks International, voegde toe: “We zijn verheugd om de prestaties van de meest bewonderde wijnmerken ter wereld te belonen. Felicitaties aan de hoogst gerangschikte wijnmakerijen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Australazië en Afrika en het Midden-Oosten, en aan alle merken die in onze definitieve gids staan. We kijken ernaar uit om de successen van uitzonderlijke wijnproducenten tot ver in de toekomst te blijven vieren.”

Dit is het lijstje met de top tien:
1. Familia Torres
2. Penfolds
3. Catena Zapata
4. La Rioja Alta
5. Antinori
6. Domaine de la Romanée Conti
7. Gaja
8. Château Margaux
9. Château Cheval Blanc
10. Vega Sicilia

 

Een memorabel gesprek met Miguel Torres /. foto SG