Tien toprestaurants zetten Zwitserse wijn centraal tijdens Swiss Wine Week

In 10 toprestaurants vindt u tijdens de Swiss Wine Week van 15 tot 22 februari Zwitserse wijn bij de mooiste gerechten.

Toegegeven, weinigen onder ons zijn echt thuis in Zwitserse wijn. Vaak komen we niet verder dan 'fendant' bij de raclette.
Die fendant wordt trouwens in de regio van de Valais 'chasselas' genoemd.
Een van de vele Zwitserse wijnkronkels. Zoals de 'ermitage' die daar eigenlijk de marsanne is, of de pinot gris die de malvoisie wordt. Of de savagnin uit de Jura, die in Zwitserland tot haida wordt gedoopt.

De voornaamste reden dat we hier in ons lans weinig afweten van Zwisterse wijnen, is dat amper 1 procent van de wijnen voor de export is bestemd. En dan nog gaat het grootste deel naar Duitsland en Frankrijk. Belgïe staat op plek drie. Ook onbekend: er wordt in Zwitserland meer rood (57%) dan wit geproduceerd. Het land telt zowat 2500 wijnmakers, verdeeld over 62 appellaties.

Om de bekenadheid van de Zwitserse wijnen aan te zwengelen, wordt nu de Swiss Wine Week georganiseerd.

Dit zijn de namen van de 10 restaurants waar u de lekkerste combinaties met Zwitserse wijn kan vinden:

Entropy, Brussel
La Canne en Ville*, Brussel
Vertige, Brussel
​Les Caves d’Alex, Elsene
BrooX, Puurs-Sint-Amands
Les Éleveurs, Halle
Le Châlet de la Forêt **, Ukkel
Nathan, Antwerpen
Pompette, Gent
Bistro Balance, Waasmunster

Foto S.G.