Symintgon legt bag-in-tube met rode Dourowijn in het rek

De wijnmakers van Symington leggen een nieuwe Dourowijn in het rek. De wijn zit verpakt in een nieuwe bag-in-tube van 2,25 liter.

Deze nieuwe wijn is een klassieke Douro-assemblage van touriga franca, tinta roriz en tinta barroca, geoogst op hoger gelegen wijngaarden wat de wijn een pak frisheid, fruitigheid en elegantie meegeeft. De kartonnen bag-in-tube verpakking (2,25 liter) bevat het equivalent van 3 flessen. Eenmaal geopend, kan de wijn nog zowat 4 à 6 weken gedegusteerd worden. De verpakking is recycleerbaar en heeft een veel lagere C02-voetafdruk dan het gelijkwaardige volume in glas.
De Rewilding Edition van Altano is het resultaat van een boeiende samenwerking met Rewilding Portugal, een non-profitorganisatie die start met een ambitieuze conserveringsstrategie op een 120.000 hectare grote corridor met in het wild levende dieren in de Côavallei in het noorden van Portugal. Iedere verkoop zal rechtstreeks bijdragen aan Rewilding Portugal's inspanningen om de natuurlijke landschappen van het binnenland van Portugal te beschermen en te herstellen.

De bag in tube / foto Symington