Symington kondigt 2020 Vintage Ports aan van Graham’s en Warre’s

De familie Symington komt met een uitzonderlijke botteling en beperkte uitgave van twee speciale editie Vintage Ports van Graham’s en Warre’s - uitsluitend gebotteld uit een paar van de best presterende percelen van hun landgoederen in de Cima Corgo.

Het wijnjaar 2020 was de kleinste oogst van de 21ste eeuw en leverde bijzonder geconcentreerde, goed gestructureerde, intens gekleurde wijnen op in zeer lage hoeveelheden, stipt de familie Symington aan. De opbrengsten van hun wijngaarden in de Dourovallei lagen 21% onder het gemiddelde over 10 jaar.
Na het beoordelen van de beste wijnen, concludeerde hoofdwijnmaker Charles Symington dat de Cima Corgo-subregio van de Douro de meest uitstekende wijnen produceerde. De familie heeft daarom gekozen voor een uitzonderlijke botteling en beperkte uitgave van twee speciale editie Vintage Ports van Graham's en Warre's - uitsluitend gebotteld uit een paar van de best presterende percelen van hun landgoederen in de Cima Corgo.

Graham's 2020 Bicentenary Edition Vintage Port is een blend van druiven van hooggelegen en naar het noordwesten gerichte wijnstokken op drie van zijn vier landgoederen. Warre's 2020 Vinhas Velhas 350th Anniversary Edition Vintage Port is voor het eerst in Warre's lange geschiedenis uitsluitend gemaakt van 80 tot 100 jaar oude wijnstokken.

Deze speciale Vintage Ports markeren de historische mijlpalen in 2020 van de 200ste verjaardag van Graham's en de 350ste verjaardag van Warre's. De kwaliteit in de Cima Corgo was zo goed, dat de familie er ook voor heeft gekozen een kleine hoeveelheid Dow's Quinta do Bomfim 2020 Vintage Port te bottelen en uit te brengen.

"2020 was een bijzonder uitdagend jaar in de Douro", betoogt Charles Symington. "De regio kreeg te maken met recordhittegolven, waardoor de opbrengsten aanzienlijk lager uitvielen dan onze oorspronkelijke prognoses, ongeveer 40% lager. Druivenrassen die gewoonlijk na elkaar rijpen, moesten op hetzelfde moment worden geplukt. We pasten ons aan de omstandigheden aan en plukten percelen op basis van hun hoogte en lieten geselecteerde druivensoorten samen vergisten, wat ongelooflijk complexe en geconcentreerde wijnen opleverde. Ik ben erg trots op de twee gelimiteerde Graham's en Warre's 2020 Vintage Ports".