Studenten Ter Duinen veroveren Graham’s Port & Pairing Cup

Twee studenten van hotelschool Ter Duinen, sommelier Guillaume Danneels en slager Ferre Van Hove, veroverden de Graham’s Port & Pairing Cup op de Gentse Horeca Expo met hun ‘Roulade van fazant’ in combinatie met Graham’s 20 Year Old Tawny Port.

Als eerbetoon aan gastronomische innovatie gingen Belgische hotelscholen de uitdaging aan die Graham's Port hen bood om hun ideale port-pairings te presenteren. Dit initiatief van het portohuis Graham's had als doel jonge sommeliers en chefs samen te brengen, waarbij samenwerking en creativiteit centraal stonden.

Geïnspireerd door de traditie en de chef van 'Beste Vleesrestaurant van Europa 2023', namen veelbelovende studenten van hotelscholen PIVA, Ter Groene Poorte en Ter Duinen enthousiast deel aan de wedstrijd. De studenten uit het zesde en zevende jaar streden om de felbegeerde titel van Beste Graham's Port & Meat-pairing. Elk schoolteam bestond uit een student Sommelier die samenwerkte met een student Slagerij en hun ultieme pairing presenteerde aan een panel van vakkundige juryleden.
Timon Michiels (chef bij Carcasse), Stéphane Dardenne (Beste Sommelier van België 2022), Toma Vanwambeke (winnaar van vorig jaar) en Catarina Santos (Market Manager bij Symington Family Estates) proefden zorgvuldig elke pairing.

Guillaume Danneels en Ferre Van Hove / foto Alice Bown