Stéphane Derenoncourt verkoopt zijn adviesbureau aan zijn drie partners

Op amper 60-jarige leeftijd heeft de vermaarde wijnadviseur uit Bordeaux aangekondigd dat hij de aandelen van zijn adviesbureau, Derenoncourt Consultants, aan zijn drie partners verkoopt. Stéphane Derenoncourt wil nu beter voor zijn eigen domeinen zorgen en investeren in nieuwe persoonlijke projecten.

Reeds in 2010 begon hij zijn bedrijf over te dragen aan zijn drie partners, Simon Blanchard, Frédéric Massie en Julien Lavenu, die hem hebben begeleid bij de ontwikkeling van Derenoncourt Consultants sinds het begin van de jaren 2000.

In een persbericht laat de adviseur weten "dat hij na 25 jaar aan het roer van Derenoncourt Consultants" heeft besloten "deze functie over te dragen, om zich volledig te kunnen wijden aan nieuwe projecten".

Stéphane Derenoncourt, geboren in Duinkerken, is een regelrechte autodidact. Hij volgde in 1985 een opleiding bij de familie Barre in Fronsac, die met name de kastelen van La Dauphine beheerde, maar vooral Pavie-Macquin in Saint-Émilion, waar hij zijn talenten als wijnboer kon tonen. Derenoncourt werd gerekruteerd door Stephen von Neipperg, de emblematische eigenaar van de kastelen Canon-La Gaffelière, La Mondotte en Aighuile in Castillon.

Voordat hij eind jaren negentig voor zichzelf ging vliegen, als adviseur. Sindsdien is zijn bedrijf enorm gegroeid.

In gesprek met Stéphane Derenoncourt / foto WineTasting