‘Sprankelend Hageland’ leidt je naar 22 wijndomeinen

Toerisme Vlaams-Brabant organiseert dit jaar opnieuw, samen met zeven Hagelandse gemeenten, ‘Sprankelend Hageland’. Gedurende vier weekends, van 20 augustus tot en met 11 september, kan de deelnemer via wandel-, loop- en fietsroutes de Hagelandse wijndomeinen en wijngaarden ontdekken.

“Binnenkort hangen de Hagelandse wijngaarden weer volop vol met sappige duiven en kan de oogst beginnen”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor Toerisme. Toerisme Vlaams-Brabant organiseert, samen met de gemeenten Tielt-Winge, Holsbeek, Rotselaar, Bekkevoort, Lubbeek, Scherpenheuvel-Zichem en Leuven van 20 augustus tot en met 11 september, gedurende vier weekends, open wijndagen waarop de Hagelandse wijngaarden kunnen bezocht worden. Van op de inmiddels bekende Wijnbank tussen de wijngaarden op de Houwaartse Berg lichtte gedeputeerde Coppens het initiatief toe.
“Tijdens de actiedagen wandel of fiets je van wijndomein naar wijndomein, laat je je rondleiden door de wijngaarden en proef je de passie in het glas. Het is een ontdekking in het Hageland op een aangename manier én met een zuiderse flair”, zegt hij. Gunther Coppens nam de gelegenheid te baat om een vernieuwde aromakaart van het Hageland voor te stellen. Dat is een handige informatiekaart met daarop 22 wijndomeinen, de adressen en de uitbaters, samen met de info over de soorten druiven en de bereikbaarheid. Ook de wijnwandelingen en wijnfietsroutes met de knooppunten worden erop vermeld.
Een overzicht van de deelnemende wijndomeinen vind je op de agendapagina van www.toerismevlaamsbrabant.be.

Wijndomein Chartreuzenberg / foto S.G.