Sommelier Yanick Dehandschutter van Sir Kwinten krijgt Michelin Award

Yanick Dehandschutter van restaurant Sir Kwinten (1 Michelin-ster) in Sint-Kwintens-Lennik werd vandaag onderscheiden met de Michelin Sommelier Award, aangeboden door Ruffus, voor zijn vakkennis en de bijzondere associaties waarmee hij telkens weet te verrassen.

Michelin heeft vandaag de selectie van de Michelin Gids België en Luxemburg 2023 voorgesteld in het Koninklijk Theater van Bergen. Deze selectie omvat 816 restaurants, waaronder 149 restaurants bekroond met ten minste één Michelinster en 147 Bib Gourmand restaurants. Dit jaar wordt één restaurant met twee Sterren aan de selectie toegevoegd, 16 restaurants met een ster, vier groene sterren en 22 Bib Gourmand restaurants.

De drie Belgische restaurants met 3 Michelinsterren behouden hun onderscheiding: Peter Goossens met Hof van Cleve (Kruisem), Viki Geunes met Zilte (Antwerpen) en Tim Boury (Roeselare).

Eén nieuw restaurant krijgt 2 Michelinsterren: Karen Torosyan van Bozar Restaurant in Brussel.

De 16 nieuwe restaurants die bekroond werden met een eerste Michelinster:
- Nicolas Decloedt (Humus x Hortense) in Elsene
- Grégoire Gillard (Barge) in Brussel)
- Clément Petitjean (La Grappe d’Or) in Autelbas
- Benjamin Laborie (La Table Benjamin Laborie) in Ohain
- Mathieu Vande Velde (Le Roannay) in Francorchamps
- Manon Schenck (La Table de Manon) in Grandhan)
- Grégory Gillain (La Grange d’Hamois) in Emptinne
- Tanguy De Turck (Le Vieux Château) in Vloesberg
- Wout Bru (Le Grand Verre) in Durbuy
- Nicolas Wentein Misera (Misera) Antwerpen
- Wouter Van Tichelen (GLASS) Antwerpen
- Kevin Graf (De Bakermat) in Ninove
- Matthieu Beudaert (Table d’Amis) in Kortrijk
- Maurice De Jaeger (Sensum) in Gent
- Willem Hiele in Oudenburg
- Caroline Esch en Valérian Prade (Eden Rose) in Luxemburg.

Sommelier Yanick Dehandschutter / foto Sir Kwinten