Sommelier opent wijnbar Bar-o-lo in kerk van As in Limburg

Sommelier Anja Janssen opent een unieke wijnbar in de kerk van As. “Ik neem alle Limburgers hier mee op reis naar Italië”, zegt de initiatiefneemster.

Sommelier Anja Janssen laat haar gasten drie weekends lang kennismaken met de beste wijnen en hun achtergrond uit Piemonte en creëert zo ‘mini-Italië' in de kerk van As, zo bericht Het Laatste Nieuws vandaag.
“Toen ik voor het eerst in de Sint-Aldegondiskerk kwam, wist ik: dit is het", vertelt sommelier Anja Janssen. “Ik speelde al langer met het idee om een pop-up wijnbar te beginnen maar had nog nooit die klik met een geschikte plek gehad. Ik zocht een plaats met karakter waar de wijnen mooi tot hun recht zouden komen”, klinkt het.
Deze zomer wordt de kerk vier weekends lang omgetoverd tot Bar-o-lo, een pop-up wijnbar waar beleving centraal staat. “Het eerste weekend was echt een schot in de roos", vertelt ze. Kennismaken met de drank gebeurt via Anja's verhalen én door een documentaire over enkele Italiaanse wijnmakers die de gepassioneerde sommelier zelf maakte.

“Ik werk sinds een aantal jaar samen met vijf wijnmakers uit Piemonte. Drie van hen leerde ik kennen tijdens mijn eerste reis naar de streek. Dat bezoek heeft mijn leven veranderd en mijn passie voor wijn in een stroomversnelling gebracht. Sindsdien ben ik hier in België ambassadeur voor de wijn van die vijf makers en laat ik mensen kennismaken met hun product via mijn wijnbelevingen. Die belevingen kan je voortaan ook in Bar-o-lo ontdekken. Zo laat de proeverservaring gasten toe om tien wijnen op eigen tempo te ontdekken in kleine flesjes.
Maar ook wie niet van wijn houdt en vooral sfeer wil opsnuiven, is welkom bij Bar-o-lo. “Ook een frisse pint of frisdrank kan je bij ons krijgen", lacht Anja. Er zijn ook Italiaanse delicatessen. "We openen nog drie weekends. 16 en 17 juli, 13 en 14 augustus en ten slotte 17 en 18 augustus”, besluit Anja.