Sommelier Gianluca Di Taranto schrijft met ‘De Druif’ zijn eerste wijnboek

Sommelier Gianluca Di Taranto heeft een nieuw boek uit. In ‘Wine Class: De Druif’ schrijft hij over diverse aspecten van wijn en wijnmaker tot ook enkele leuke wist-je-datjes.

Het boek 'Wine Class: De Druif. Ontdek het verhaal van druif tot wijn, van albariño tot zinfandel' verschijnt vandaag op Sinterklaasdag.
Gianluca Di Taranto vertelt met passie en humor over de kenmerken van assyrtiko, de toekomst van cinsault of de verrassende origine van primitivo. Bekende en minder bekende druivenrassen passeren de revue.

Gianluca Di Taranto viel meermaals in de prijzen als sommelier. Hij werkte als sommelier bij The Jane en deed buitenlandse stages, onder andere bij Piazza Duomo in Alba en bij Osteria Francescana in Modena. Momenteel geeft hij workshops en cursussen en werkt hij als wine director bij Sanglier des Ardennes en La Petite Merveille.