Restaurant Paul de Pierre vertegenwoordigt België op Copa Jerez

Chef Fabian Bail en sommelier Paul-Henri Cuvelier van het restaurant Paul de Pierre uit Etikhove zijn de winnaars van de Belgische editie van de Copa Jerez.

Iedere ploeg, met een chef en een sommelier, moest een voor- en hoofdgerecht samenstellen, alsook een dessert, vergezeld van een sherry, waarbij verschillende wijnstijlen van sherry aan bod komen. 

Het winnende menu start met een voorgerecht 'Kabeljauw / dashi / chorizo / artichoc / pak choi / lava olie', met Fino Viña Corrales 'Pago Balbaina' 2020 van Bodega San Francisco.
Hoofdgerecht is een 'Lamsfilet / hazelnoot / knolselderpurée en sesam / courgettebloem opgevuld met manchego & shiitake / zachtgekookte aardappel met rozemarijn', met een Oloroso van Gutierrez-Colosia, een wijn van vijftien jaar oud die de nobele traditie van de solera respecteert.
Tenslotte het dessert: een 'Gepocheerde peer met tabac en specerijen / crémeux van citroen / ijs met Payoyo', gekoppeld aan een 'Old Harvest' van Ximenez-Spinola, een wijn met een unieke productie en kwaliteit die de diversiteit van de Jerezwijnen illustreert. 

De Belgische ploeg zal ditzelfde winnende menu moeten bereiden op de internationale finale, samen met de beste kandidaten van zeven andere landen (Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Rusland en Denemarken) in het kader van het grootste wereldcongres rond de sherry, de 'Copa Jerez Forum and Competition', die zal plaatsvinden in Jerez de la Frontera, op 9 en 10 november 2021.

Het winnende team met sommelier Paul-Henri Cuvelier en chef Fabian Bail