Rémy Dermien kroont zich tot Belgisch Junior Champagne Sommelier 2023

Rémy Dermien (17 jaar), student aan de hotelschool Ilon Saint-Jacques in Namen, heeft zich op de Champagnewedstrijd voor Belgische hotelscholen gekroond tot beste Junior Champagne Sommelier 2023 voor België.

Elf leerlingen uit het zesde en zevende jaar van zeven hotelscholen namen aan de wedstrijd tijdens Horeca Expo Gent. Een jury beoordeelde hen op hun theoretische kennis en praktische vaardigheden. Rémy Dermien verraste tijdens zijn mondelinge proef. Vooral tijdens het blind proeven gooide hij grote ogen door zijn scherpe neus en analyse van de gekozen Champagne.
"Remy is nog student maar heeft al veel eigenschappen die een goede sommelier moet bezitten. Hij proeft heel bewust maar daarnaast presenteerde hij zijn glas met een jeugdige flair en een vleugje humor", aldus de jury.

Zilver en brons in West-Vlaanderen

De tweede plaats was voor Annabel De Vos. Ze leerde alles van het vakmanschap in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Deze kennis werd volgens haar vooral uitgebreid door haar stage in Bar Bulot in Brugge.
Arthur Vanderlinden en Evy Vandecappelle waren tevreden met een derde plek. Hij studeert net zoals Annabel in Ter Duinen, terwijl Evy haar opleiding in Ter Groene Poorte volgt. 

Rémy Dermien / foto Bureau du Champagne Benelux