Reims organiseert in 2023 de eerste internationale beurs voor wijntoerisme

Om het wijntoerisme van de grond te krijgen, wil Alain Marty de belangrijkste wereldtouroperators in Frankrijk samenbrengen. Naast zijn Cercle Wine Business Club lanceert Alain Marty de eerste Wine & Spirit Tourism International Trade Fair in Champagne.

Alain Marty, de man achter de club van wijnliefhebbende managers (Wine Business Club), pakt uit met een nieuw idee: het ontwikkelen van een nieuw type internationale vakbeurs.
Marty is vastbesloten om de allereerste internationale toerismebeurs voor wijn en sterke drank te lanceren, met als doopnaam 'Wine & Spirit Tourism (WST) International Trade Fair'. Het idee is duidelijk: 300 exposanten die betrokken zijn bij het wijntoerisme (merken, producenten, toerismekantoren, interprofessionele organisaties, enz.) Club Med, Groupe Salaun…samenbrengen. 

Het evenement wordt aangekondigd in Reims, in het Palais des Expositions, in maart 2023. Tienduizend vierkante meter zal worden gereserveerd om 300 stands en 1.000 professionele bezoekers te huisvesten.

Wijngaarden in de Champagne / foto SG