Phélan Ségur in Vlaamse handen

Philippe Van de Vyvere, de man achter havenholding SeaInvest en kasteelheer van Vinderhoute, heeft het Franse wijndomein Phélan Ségur gekocht. Met de transactie zouden verschillende tientallen miljoenen euro gemoeid zijn. Dat meldt de krant De Tijd.

De eigenaar van het kasteeldomein van Vinderhoute behoort samen met zijn familie tot de vijftig rijkste Belgen. Hun waarde wordt geschat op zo'n 500 miljoen euro. Van de Vyvere vergaarde zijn kapitaal door te investeren in verschillende sectoren binnen de havenwereld. Met SeaInvest is hij dan ook een van de grootste spelers in het wereldje.

Maar de kasteelheer zit duidelijk niet stil en blijft uitkijken voor interessante zakendeals. Die vond hij onlangs blijkbaar bij het bekende Franse wijnhuis Phélan Ségur in Saint-Estèphe, zo'n zestig kilometer boven Bordeaux. Volgens bronnen zou Van de Vyvere minstens dertig miljoen euro op tafel gelegd hebben om het domein van zeventig hectare en bijhorend kasteel te kopen. Een investering die in realiteit nog eens enkele tientallen miljoenen euro hoger kan liggen.