Peter Doomen geeft zijn favoriete adresjes in Champagne prijs

Met zijn nieuw boek ‘Meer dan 200 Champagneadresjes’ stelde Ambassadeur du Champagne Peter Doomen de gedroomde reisgids samen voor de champagneliefhebber. Het boek verschijnt vandaag 1 september bij het Davidsfonds.

Champagne is verreweg de lievelingswijn van Vlamingen en Nederlanders. Wat is er heerlijker dan met de wagen door de streek te rijden, naar dat ene unieke adresje, om nadien huiswaarts te keren met een koffer vol godendrank?

Om meer van die authentieke champagneoorden te ontdekken, bundelde Ambassadeur du Champagne Peter Doomen zijn beste tips in een handige reisgids. Klaar om doorbladerd en bepoteld te worden tijdens het plannen en onderweg helpen de handige kaarten je de streek te doorkruisen en de dichtstbijzijnde adresjes te ontdekken. Eens je halt houdt, kan je 'Meer dan 200 Champagneadresjes' makkelijk kwijt op je dashboard, om nadien opnieuw koers te zetten richting de volgende stopplaats.

Met andere woorden: 'Meer dan 200 Champagneadresjes' is dé gedroomde reisgids voor de champagneliefhebber  en -koper. En 'meer dan 200' is dan nog een understatement: het gaat om maar liefst 280 heerlijke adresjes van die wijnbouwers die de productie van A tot Z in eigen hand hebben. De meest authentieke champagnes met andere woorden, met kennis van zaken geselecteerd door de Belgische Ambassadeur du Champagne van 2013.
Uiteraard is er ook aandacht voor toeristische bezienswaardigheden en lekkere culinaire adresjes: van de snelle hap tot een uitgebreide maaltijd.

Peter Doomen is hoofdredacteur van het magazine Ken Wijn van de Vlaamse Wijngilde. Hij werd in 2013 Ambassadeur du Champagne voor België. Dankzij de talloze reizen en bezoeken die hij als bubbelgek bracht aan de Champagne kent hij de streek als zijn broekzak. Hij selecteerde persoonlijk de adressen die in Meer dan 200 Champagneadresjes aan bod komen. Op zijn website www.bubbelgek.com vind je nog meer informatie over dé bubbelwijn bij uitstek.