Pascaline Lepeltier vertegenwoordigt Frankrijk op Concours Beste Sommelier ter Wereld

Pascaline Lepeltier (1981) zal in Parijs in 2023 een gooi doen naar de prestigieuze titel van Beste Sommelier ter Wereld. Lepeltier werkt vandaag in New York en stond ooit in het restaurant Rouge Tomate in Brussel. Voor ons land is Tom Ieven de kandidaat.

Opgegroeid in de Loirevallei behaalde Pascaline Lepeltier een master in de Filosofie en beoogde ze een carrière als universitair docent. Toen ze aan de slag ging bij het  tweesterrenrestaurant L'Auberge Bretonne werd ze binnen het jaar uitgeroepen tot beste jonge sommelier van de Loirevallei en beste sommelier van Bretagne. Terwijl ze werkte als Beverage Director bij Rouge Tomate in Brussel, liep ze stage bij George V in Parijs onder leiding van Best European Sommelier en Best World Sommelier runner-up Eric Beaumard. Gepromoveerd tot de functie van Beverage Director voor het vlaggenschip Rouge Tomate in New York, verhuisde ze in 2009 naar Manhattan.

De Franse selectie voor deelname aan de competitie Beste Sommelier ter Wereld was erg spannend. Lepeltier was onder de indruk van haar eigen prestatie: "Ik besef het niet helemaal. Ik dacht dat ik geen kans had. Ik had veel werk in New York en heel weinig tijd om aan de theorie te werken, ik dacht dat ik niet voldoende voorbereid was”.