Ornellaia ziet na Axel Heinz nu ook wijnmaakster Olga Fusari vertrekken

Kort nadat domeindirecteur Axel Heinz de wijnwereld schokte door aan te kondigen om terug te keren naar zijn wijnwortels in Bordeaux, heeft Ornellaia’s wijnmaker Olga Fusari gezegd dat zij ook in oktober zal vertrekken.

"Het is een voorrecht geweest om zoveel jaren deel uit te maken van het wijnteam van Ornellaia. Ik wil graag ceo Giovanni Geddes en de familie Frescobaldi bedanken voor hun vertrouwen in mijn werk en voor de geweldige samenwerking die ik altijd heb gekregen van al mijn collega’s. Na 18 jaar is het tijd om te veranderen en nieuwe uitdagingen aan te gaan", aldus Olga Fusari.

Zowel Heinz als Fusari kwamen in 2005 bij Ornellaia. Onder hun leiding lijken de wijnen van het landgoed steeds sterker te zijn geworden; Om dit punt te onderstrepen, werd de beroemde SuperTuscan beoordeeld als Decanter's Wine of the Year 2022 (rood), waarbij de vintage uit 2012 een gemiddelde score van 99 punten kreeg.

Ondanks dat ze Ornellaia heeft verlaten, blijft de toekomst van Fusari in Bolgheri: ze is naar een nieuw project gelokt door Ruffino Estates, eigendom van Constellation Brands. In maart kondigde Constellation Brands de overname aan van vier hectare wijngaard in Bolgherese en 11 hectare in Sondraia, met ambitieuze plannen om een hypermoderne wijnmakerij en horecacentrum te bouwen. De eerste vintage die van de nieuwe estate wordt gemaakt, zal dit jaar zijn en zal waarschijnlijk in 2025 worden uitgebracht.

Foto website Ornellaia