Ondernemer Pascal Vanhalst koopt wijnhandel Crombé Wines

Ondernemer Pascal Vanhalst is de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van de familiale wijnhandel Crombé Wines. De telgen van de vierde en vijfde generatie blijven aan zet. En de dochter van Vanhalst gaat er haar eerste professionele stappen zetten.

Het nieuws wordt gemeld door de krant De Tijd.
Vanhalst kwam de jongste maanden veelvuldig in het nieuws vanwege zijn overnamehonger. Hij lijfde in enkele maanden de petflessenproducent Resilux, de producent van overheaddeuren ConDoor, de verfspecialist Aalterpaint en de verpakkingsspecialist Abriso-Jiffy in.

De jongste deal is kleiner en vooral atypischer: de ondernemer wordt meerderheidsaandeelhouder van de Kortrijkse familiale wijnhandel Crombé Wines. De familie Crombé blijft aan het roer en behoudt een minderheidsbelang. Philip Crombé is er CEO, zijn echtgenote Isabel Slambrouck operationeel directeur en twee van hun zonen zijn actief in het bedrijf.

Overgrootvader

Gilbert Crombé, de overgrootvader van de huidige CEO, richtte het bedrijf in 1894 op in Zottegem. Diens zoon vestigde zich vervolgens in Kortrijk. Crombé Wines focust vooral op Europese wijnen, maar verkoopt ook sterke dranken en sake. Het bedrijf boekte in het boekjaar 21-22 een omzet van 21,5 miljoen euro. Crombé wil naar eigen zeggen een totaalbeleving op het vlak van wijn aanbieden. Het organiseert verschillende opleidingen om mensen toe te laten zich bij te scholen op het gebied van wijn, sterke dranken en champagne.

De banden tussen de families Crombé en Vanhalst worden vanaf augustus nog wat meer aangehaald, want Margaux Vanhalst (22) gaat bij Crombé Wines aan de slag. Haar broer Frédéric (25) wordt actief in een portefeuillebedrijf van het familiale investeringsvehikel Quva: de verfspecialist Aalterpaint. In beide bedrijven blijft de huidige CEO aan het roer.