Mytik Diam 10, nieuwe innovatieve sluiting voor mousserende wijn

Diam, wereldleider in de productie van technische kurken, staat bekend om hun productprestaties van consistente kurken met controlekeuzes voor veroudering. Hun nieuwste innovatie, Mytik Diam 10, werd voorgesteld op het Unified Wine and Grape Symposium.

"Onze nieuwe Mytik Diam 10 is een kurk gemaakt voor mousserende wijnen met lange rijping", stelt Francois Margot, sales director voor Noord-Amerika. "De innovatie zit in de mechanische prestaties en het zuurstofbeheer waarmee we veroudering gedurende 10 jaar kunnen garanderen."
Diam biedt technische kurken voor stille wijnen van Diam 2 tot Diam 30 met het nummer dat de verouderingsgarantie aangeeft, maar het Mytik-assortiment mousserende wijnkurken omvatte voorheen enkel Mytik Diam 3 en Mytik Diam 5.
“Als de kurk zijn vermoeidheidspunt bereikt, verlies je de controle over de veroudering, er zal veel meer zuurstof in de fles doordringen, de vrije SO2 zal dalen en je wijn zal vrij snel oxideren. Om een ​​langere veroudering te garanderen, is het dus niet voldoende om een ​​zuurstofoverdrachtssnelheid te garanderen", zegt Margot. “Je moet garanderen dat de kurk elastisch blijft, dat de zuurstofoverdracht en CO2-verliezen in de tijd constant blijven. Mytik Diam 10 biedt die garantie op stabiliteit.”
 

Foto SG