Mouton Rothschild onthult vintage label 2021 van Japanse Chiharu Shiota

Château Mouton Rothschild heeft het labelontwerp vrijgegeven voor de jaargang 2021 – de volgende die in fles wordt uitgebracht – en veilinghuis Christie’s biedt een eenmalige liefdadigheidspartij van de wijn aan in verschillende formaten, waaronder een ‘nebukadnezar’ van 15 liter.

De Japanse kunstenaar Chiharu Shiota heeft een werk gemaakt met de naam ‘Universe of Mouton’ om het label Château Mouton Rothschild 2021 te illustreren.

Mouton Rothschild 2021 is de nieuwste vintage van de grand vin van het landgoed die wordt gebotteld, ongeveer 18 maanden na de eerste release tijdens de Bordeaux en primeur-campagne. Het in Pauillac gevestigde Mouton heeft sinds 1945 voor elke vintage kunstwerken besteld.

Naast de release van het Mouton Rothschild 2021-label, werkt het landgoed samen met Christie’s om een eenmalige partij wijn in verschillende flesformaten aan te bieden, waaronder een ‘nebukadnezar’-fles van 15 liter. De online veiling loopt tot 8 december en de opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de Association Antoine Alléno, een liefdadigheidsinstelling die rouwende families ondersteunt.
Op de veiling komen zes flessen van 75cl, drie magnums, één dubbele magnum, één imperiale (zes liter) en één nebukadnezar (15 liter) – de enige die tot nu toe in deze vintage is gebotteld.

Foto website Mouton Rothschild