Manon Schenck van ‘La Table de Manon’ is Lady Chef of the Year 2023

In een jaar waarin Manon Schenck van La Table de Manon haar eerste Michelinster binnenrijfde, is de erkenning van Lady Chef of the Year 2023 de kers op de taart.

Manon Schenck, geboren in de Elzas, is sinds 2018 chef van La Table de Manon in Grandhan, Durbuy. IUn 2023 haalde ze haar eerste Michelinster binnen en scoorde ze 14/20 in de gids Gaul&Millau.

Schenck kreeg de keukenmicrobe mee van jongs af aan. Al op haar vijftiende wist Manon dat ze chef wou worden. Ze groeide op in de Elzas, maar deed ook werkervaringen op in Luxemburg en Bretagne (Frankrijk) om zich uiteindelijk te vestigen in België. "De plekken die mijn carrière markeerden inspireren me nog dagelijks". Ze zoekt ook steeds een Belgische toets in haar gerechten. België, haar ‘adoptieland’ zoals ze zelf zegt, is zo rijk aan prachtige producten, het lokale is heel belangrijk. "Ik koester de relaties met mijn producenten".

Ook van haar team in het restaurant steekt ze veel op. "Ik hou van de wisselwerking met hen, voor het bedenken van recepten bijvoorbeeld. Team spirit is zo belangrijk", zegt ze. "Ik zou niet staan waar ik vandaag sta zonder het geweldige werk dat mijn team iedere dag verzet".

Manon Schenck