Lynch Bages lanceert ‘Millenium’ 2000 in dubbele magnum

Château Lynch Bages lanceerde zopas een gelimiteerde oplage van 1000 dubbele magnums van het millésime 2000. Eigenaar Jean-Michel Cazes handelende zelf alle labels.

Iedereen keek met spanning uit naar het jaar 2000, maar ook een beetje angstig. Sommigen kondigden het einde van de wereld aan, anderen hoopten op een geweldige vintage in Bordeaux om deze passage te markeren.
"De vegetatieve cyclus verliep in goede omstandigheden en maakte de weg vrij voor een kwaliteitsjaargang. In oktober hadden we een fantastische teruggestuurd oogst. In december hadden we meerdere
tientallen kavels en de kwaliteit van de vintage gemaakt eenvoudige montage. We waren erg blij met het resultaat. Heel snel verspreidde het nieuws van de geboorte van een geweldige vintage zich", zegt eigenaar Jean-Michel Cazes.

Wijncriticus Oz Clarke verwoordt het zo: "Lynch Bages is indrukwekkend op vijf jaar, mooi op tien jaar en onweerstaanbaar op twintig".

Twee decennia later brengt Lynch Bages nu 1.000 genummerde dubbele magnums op de markt, in een individuele houten Millennium-doos, eveneens genummerd. Jean-Michel Cazes heeft er alles aan gedaan om elk label te ondertekenen.

De gelimiteerde 'Millennium'-dubbele magnum / foto Lynch Bages