Koning Charles III en koningin Camilla bezoeken Château Smith Haut Lafitte

Koning Charles III en koningin Camilla zullen deze week een bezoek brengen aan Château Smith Haut Lafitte tijdens hun langverwachte staatsbezoek aan Frankrijk. Ze zouden in maart Parijs en Bordeaux bezoeken, maar de reis moest worden uitgesteld nadat de protesten over de pensioenhervormingen van de Franse regering te gewelddadig waren geworden.

Na een bezoek aan Parijs trekt het gezelschap vrijdag naar het zuiden, naar Bordeaux, waar ze hulpverleners en mensen zullen ontmoeten die getroffen zijn door de bosbranden van vorig jaar.
Ze zullen ook een bezoek brengen aan de 78 hectare grote wijngaard van Château Smith Haut Lafitte in de appellatie Pessac-Léognan, die bekend staat om zijn baanbrekende focus op biologische landbouw.

Florence Cathiard, mede-eigenaar van Château Smith Haut Lafitte en voorzitter van de wijntoerismeraad, is in de wolken: "Het is een enorme eer om geselecteerd te worden voor het bezoek. Ik heb de toenmalige prins Charles ooit ontmoet en we hadden het over biologische wijn en biodiversiteit. Ik weet zeker dat hij mij niet meer herinnert, omdat hij zoveel mensen ontmoet, maar hij was een echte inspiratiebron voor mij. Hij was zijn tijd echt vooruit met biologische landbouw en biodiversiteit".

Château Smith Haut Lafitte staat nu bekend om zijn nadruk op biologische productie, biodynamie en duurzaamheid, samen met de kwaliteit van zijn wijnen.

Cathiard onthulde tevens dat het landgoed al zes keer bezocht is door ambtenaren van Buckingham Palace, die uitgebreide veiligheidscontroles hebben uitgevoerd ter voorbereiding op het evenement.

Het Château Smith Haut Lafitte / foto S.G.