Brad Pitt onthult met ‘Petite Fleur’ nieuwe cuvée van zijn champagnehuis

Hollywood-ster Brad Pitt heeft met ‘Petite Fleur’ de nieuwe cuvée onthuld van zijn champagnehuis Fleur de Miraval in Mesnil-sur-Oger.

Petite Fleur is een rosé champagne met 65% chardonnay Grand Cru 2019, 30% chardonnay Grand Cru uit de reserves en 5% pinot noir.
De cuvée is de jongste in een reeks releases van de acteur, die in 2011 zijn eerste uitstapje maakte naar de wijnwereld. Pitt en zijn inmiddels ex-vrouw, Angelina Jolie, kochten dat jaar Château Miraval in de Provence. Het voormalige echtpaar is nu verwikkeld in een bittere scheidingsstrijd over het landgoed, dat de ‘War of the Rosé’ wordt genoemd.

Pitt is echter doorgegaan met het maken van wijn in samenwerking met de familie Perrin, de eigenaren van Château de Beaucastel in Châteauneuf-du-Pape. Pitt, de Perrins en een andere wijnfamilie, de Péters, bundelden hun krachten om het champagnehuis Fleur de Miraval te creëren. In 2020 brachten ze 20.000 flessen uit van een champagne in beperkte oplage genaamd Exclusivement Rosé. Ze volgden het op met ER2 in 2021, met een adviesprijs van € 320 per fles.
Beide releases bleken succesvol en daarom komen ze nu met Petite Fleur op de markt. De wijn zal voor een toegankelijkere prijs worden verkocht dan de vorige releases, hoewel de officiële adviesprijs nog niet is bekendgemaakt.

Foto website Miraval