Grapeness wordt gloednieuw wijnatelier in Genk

De Limburgse wijnhandelaren Wineplus uit Genk (Koen Claes) en Grapes House of Wines uit Dilsen-Stokkem (Maxim Geurden) bundelen voortaan de krachten en zullen hun activiteiten onder één gemeenschappelijk bedrijf uitoefenen. Binnenkort opent Grapeness in Genk.

De fusie tot Grapeness is het gevolg van een duurzame samenwerking uit het verleden, waarbij de twee wijnondernemers hun expertise over het assortiment en op evenementen uitwisselden. De respectievelijke wijnwinkels in Rotem-Dilsen (het voormalige Van Dinter) en die in Genk, blijven behouden. Het succesrecept blijft dan ook bewaard, met focus op kwaliteitswijnen uit Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Spanje, aangevuld met varianten uit de nieuwe wereld.

Vier bekende Limburgse ondernemers stonden mee aan de wieg van dit project. Peter Geurden van Different Hotels, Wijnhandelaar Paul Van Dinter, Jo Beuls van Plazza Group en Ludo Geurden, voorheen eigenaar van Hotel-Restaurant Mardaga in As. De activiteiten worden verdergezet door Koen Claes en Maxim Geurden.
Vanaf het najaar 2023 opent het wijnatelier aan de 'gourmet corner' in Genk, aan het rondpunt waar de Hasseltweg en de Europalaan kruisen. Op die locatie kunnen liefhebbers van lekker eten en drinken onder meer poelier Lieben, viswinkel Vandermaesen en de artisanale bakker Koek & Brood al vinden. Grapeness trekt er in een fonkelnieuw, modernistisch pand met een grote parking. Specialiteitenzaken verenigd op één plek dus. 

De werf van Grapeness in Genk